Betekenis van: FAQ

« Terug naar Marketing Begrippen

FAQ staat voor Frequently Asked Questions. Het zegt het al, het betreft veelgestelde vragen. Dit zie je vaak terugkomen op een website, maar ook op sociale media en Google My Business zie je het terug. Op een FAQ-pagina worden vragen gesteld en beantwoord. Dit zijn vragen die bezoekers hebben gehad of zich kunnen afvragen. Door deze al te beantwoorden is de informatie die wordt gezocht gemakkelijk gevonden.

Waarom een FAQ-pagina?

Een FAQ-pagina is een belangrijk onderdeel voor een website. Je kunt met deze veelgestelde vragen de bezoekers op je website snel en gemakkelijk antwoord geven op basis vragen. Zijn er vragen die diepgaander zijn? Dan kunnen zij altijd nog contact met je opnemen.

FAQ’s hebben naast het verschaffen van informatie ook een belangrijke rol binnen SEO. Elke vraag die wordt beantwoord kan zijn eigen pagina krijgen, waardoor deze pagina kan ranken binnen zoekmachines. Dit is voordelig voor het website verkeer op organisch gebied.

Wanneer maak je een FAQ?

Een FAQ kan al gemaakt worden vanaf het moment dat je een website lanceert. Dit gebeurt dan ook veel. Door goed te oriënteren naar de markt waar je je in bevindt kun je een aantal vragen die bezoekers zouden kunnen hebben al snel beantwoorden en bij voorbaat al op je website zetten. Dit geeft direct al meer body aan je website en helpt de eerste bezoekers met hun vragen.

Veelgebruikte vragen

Binnen een FAQ is het lastig te bepalen welke soort vragen je nu wilt beantwoorden. Natuurlijk wil je de meest gestelde vragen altijd weergeven. Echter, kun je daarnaast zelf ook veel vragen bedenken. Zoals voor ons de volgende vragen al bij voorbaat werden beantwoord;

  • Welke diensten bieden jullie aan?
  • Waar zit jullie kantoor gevestigd?
  • Wat is jullie uurtarief
  • Doen jullie ook aan SEO?

Voor elk bedrijf en elke branche verschillen deze vragen. Ontdek wat de bezoeker van jouw bedrijf, dienst of product wil weten, en zet dit in de FAQ.

Ook interessant

Wat is deskresearch?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist