Betekenis van: Desk Research

« Terug naar Marketing Begrippen

Desk research is onderzoek dat wordt gedaan vanaf achter het bureau. Hierbij probeer je antwoord te krijgen op een onderzoeksvraag die is gesteld. Met beschikbare en al bestaande informatie probeer je achter het antwoord te komen. Desk research maakt geen gebruik van kwantitatief of kwalitatief markt onderzoek. Er wordt vaak makkelijk over gedacht. Vaak passen bedrijven namelijk direct field research toe. Dit zonder eerst zelf onderzoek te doen. Desk research is zeer handig, als het goed wordt toegepast.

Het belang van Desk Research

Bureau onderzoek bestaat uit het verzamelen van gegevens van anderen. Het bestaat dus uit secundaire gegevens. Als er nog niet eerder onderzochte gegevens worden gebruikt heten dit primaire gegevens.

Desk research is een goedkope vorm van onderzoek, gewoon achter je bureau. Field research daarentegen kan erg prijzig zijn. Bovendien, kan Bureau onderzoek sneller worden uitgevoerd. Het levert veelal statistieken op en gaat om praktische informatie. Denk hierbij aan financiële gegevens, cijfers over bevolking en andere informatie.

Interne en externe Desk Research

Bureau onderzoek kan zowel worden gedaan voor de interne als externe organisatie. Interne informatie betreft alle gegevens waar een bedrijf zelf over beschikt. Bij externe informatie zijn dit gegevens van buiten de organisatie.

Intern onderzoek en de gegevens ervan kunnen voortkomen uit eerdere onderzoeken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van financiële cijfers. Bij extern onderzoek gaat het vaak om cijfers van het CBS of bijvoorbeeld de KVK.

Voor- en nadelen

Bureau onderzoek heeft zowel voor als nadelen. Gegevens moeten we beschikbaar en betrouwbaar zijn, anders is het onderzoek nutteloos. Een voordeel is dat het kosten bespaart. Bovendien, ben je er minder tijd aan kwijt.

Gegevens die worden verzameld zijn niet afkomstig van afgenomen enquetes. De betrouwbaarheid van gegevens kan daardoor dus niet dalen, de bron is altijd hetzelfde. Echter, niet beschikbare gegevens zijn soms een kostenpost. Dit omdat ze indien het kan worden ingekocht.

Ook interessant

Wat is een FAQ?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist