Betekenis van: Customer insights

« Terug naar Marketing Begrippen

Customer insights staat voor het inzien van het gedrag van je klant. Met inzichten kan zo het aanbod van een bedrijf worden verbeterd. Daarnaast kunnen deze inzichten kunnen er op persoonlijke manier diensten of producten worden aangeboden. Met deze customer insights kan zodoende de service worden verbeterd en de omzet worden verhoogd. Inzicht krijgen in je klant kan op verschillende manieren. Echter, zijn er ook modellen om dit in kaart te brengen.

Customer insight modellen

Een model dat gericht is op het verkrijgen van klantinzichten bepaald de manier hoe analyse van data bepaald wordt. Zo zijn er verschillende modellen toe te passen.

 1. Customer as Assets
  Bij dit model zijn de long term waarde van klanten gemeten. Het model gebruikt de CPA (Cost Per Acquisition) in het berekenen van het rendement.
 2. Impact Assesment
  Met dit model zijn acties die een bedrijf maakt in relatie gebracht met de uiteindelijke gedragingen van een klant. Hiermee kun je voorspellen wat een nieuwe klant waard is. Dit is zeer waardevol.
 3. Propensity Modelling
  Dit model gebruikt bestaande gegevens en data om het gedrag van klanten in de toekomst te voorspellen.
 4. Cross-sell analyse
  Dit model koppelt soortgelijke producten of diensten aan elkaar om deze in te zetten voor cross-selling en/of upselling in de toekomst.
 5. Critical Lag
  Hierbij zijn klantcontacten gemaakt op basis van de patronen die de klant al had. Hierdoor kan de loyaliteit van de klant worden gestimuleerd en retentie worden verhoogd.

Customer insights zijn er vooral om de klant te begrijpen en daarmee te helpen. Zo is er geholpen in de beslissing naar een aankoop. Dessalniettemin, is het ook iets positiefs voor het bedrijf dat een product of dienst biedt.

Het is belangrijk te kijken wat je met je klanten wilt bereiken, bij de keuze van het toepassen van een model. Wil je meer omzet uit vaste klanten? Dan is Critical Lag hetgeen nodig is. Het is bovendien altijd goed bestaande klanten goed te onderhouden. 80% van de omzet komt namelijk van 20% van de klanten, volgens het Pareto-principe.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist