Betekenis van: CSV Bestand

« Terug naar Marketing Begrippen

Een CSV bestand, iedereen heeft ze wel eens gezien. Maar wat is dit eigenlijk? Een CSV bestand is een bestand dat door komma’s gescheiden waarden weergeeft. CSV staat dan ook voor, Comma Seperated Values. Een Comma Seperated Values file kan worden gebruikt in Excel. Door de gescheiden waarden door komma’s kunnen gegevens makkelijk worden gebruikt door veel programma’s. Gegevens van contactpersonen kunnen bijvoorbeeld makkelijk in Outlook worden geplaatst.

Hoe maak je een CSV bestand?

Bepaalde programma’s kunnen bijvoorbeeld contactlijsten exporteren. Dit kan bijvoorbeeld in Gmail. Het exporteren kan in zowel Google CSV bestand als een Outlook Comma Seperated Values file.

Ook in Excel kan er eenzelfde bestand worden gemaakt. Door in elke kolom de gegevens te zetten van uw contactpersonen met daarboven kolomtitels (naam, achternaam, adres e.d.). Wanneer u dit bestand wilt opslaan kan dit als Comma Seperated Values file.

CSV gebruiken

Er zijn meerdere manieren om een Comma Seperated Values file te gebruiken. Een Comma Seperated Values file openen kan met meerdere programma’s. Een spreadsheet is een veelgebruikt programma. Dit is een van de makkelijkste programma’s voor het gebruik van CSV bestanden.

Een niet te missen onderdeel van een Comma Seperated Values file is de leesbaarheid. De leesbaarheid van het bestand is zeer makkelijk. Dit komt omdat het tekst is dat is gescheiden door komma’s. Een technische achtergrond is dus niet nodig.

Spreadsheet opslaan als CSV bestand

Het opslaan van een spreadsheet in een Comma Seperated Values file gaat als volgt:

  1. Open je spreadsheet bestand
  2. Ga naar Bestand en kies Opslaan als
  3. Selecteer de locatie waar het bestand opgeslagen dient te worden en klik als bestandstype ‘CSV’

CSV bestand converteren

Het converteren van een Comma Seperated Values file naar bijvoorbeeld Excel is gemakkelijk voor het overzichtelijk krijgen van data. Dit kan door slechts 1 klik op de goede knop. Door een Comma Seperated Values file opnieuw op te slaan als XLS, TXT, XML of SQL zet je gemakkelijk het CSV bestand om naar het gewenste andere bestand.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist