Betekenis van: CSV Bestand

« Terug naar Marketing Begrippen

Een CSV bestand, iedereen heeft ze wel eens gezien. Maar wat is dit eigenlijk? Een CSV bestand is een bestand dat door komma’s gescheiden waarden weergeeft. CSV staat dan ook voor, Comma Seperated Values. Een CSV bestand kan worden gebruikt in Excel. Door de gescheiden waarden door komma’s kunnen gegevens makkelijk worden gebruikt door veel programma’s. Gegevens van contactpersonen kunnen bijvoorbeeld makkelijk in Outlook worden geplaatst.

Hoe maak je een CSV bestand?

Bepaalde programma’s kunnen bijvoorbeeld contactlijsten exporteren. Dit kan bijvoorbeeld in Gmail. Het exporteren kan in zowel Google CSV bestand als een Outlook CSV bestand.

Ook in Excel kan er eenzelfde bestand worden gemaakt. Door in elke kolom de gegevens te zetten van uw contactpersonen met daarboven kolomtitels (naam, achternaam, adres e.d.). Wanneer u dit bestand wilt opslaan kan dit als CSV bestand.

CSV gebruiken

Er zijn meerdere manieren om een CSV bestand te gebruiken. Een CSV bestand openen kan met meerdere programma’s. Een spreadsheet is een veelgebruikt programma. Dit is een van de makkelijkste programma’s voor het gebruik van CSV bestanden.

Een niet te missen onderdeel van een CSV bestand is de leesbaarheid. De leesbaarheid van het bestand is zeer makkelijk. Dit komt omdat het tekst is dat is gescheiden door komma’s. Een technische achtergrond is dus niet nodig.

Spreadsheet opslaan als CSV bestand

Het opslaan van een spreadsheet in een CSV bestand gaat als volgt:

  1. Open je spreadsheet bestand
  2. Ga naar Bestand en kies Opslaan als
  3. Selecteer de locatie waar het bestand opgeslagen dient te worden en klik als bestandstype ‘CSV’

CSV bestand converteren

Het converteren van een CSV bestand naar bijvoorbeeld Excel is gemakkelijk voor het overzichtelijk krijgen van data. Dit kan door slechts 1 klik op de goede knop. Door een CSV bestand opnieuw op te slaan als XLS, TXT, XML of SQL zet je gemakkelijk het CSV bestand om naar het gewenste andere bestand.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist