Betekenis van: CSS

« Terug naar Marketing Begrippen

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Het is een programmeer taal die ervoor zorgt dat HTML bestanden worden opgemaakt. Iedere website pagina heeft een eigen HTML bestand die zorgt voor inhoud zoals tekst, afbeeldingen, linkjes, formulieren en meer. Dit lijkt voldoende voor een pagina. Echter, is de opmaak ervan nog niet gedaan. Dit gebeurt namelijk met CSS.

Hoe pas je CSS toe?

Cascading Style Sheets is op een bepaalde manier toe. Elke website is zoals net aangegeven gemaakt met HTML. Cascading Style Sheets staat hier volledig los van. Zonder Cascading Style Sheets zie je simpelweg een witte pagina met linksboven een kop tekst, wellicht wat teksten met linkjes en een afbeelding. Met Cascading Style Sheets wordt dit een totaal andere pagina. Met een zwarte achtergrond, linkjes in een aangepaste kleur en knoppen in plaats van ankerteksten.

De werking van Cascading Style Sheets

CSS is er dus om je website vorm te geven zoals jij dat wilt. Het op maat maken van een vormgeving gaat gepaard met een manier van inrichten. Dit doe je door HTML codes te gebruiken.

Elk stuk HTML kan door Cascading Style Sheets worden vormgegeven. Dit kan los van elkaar. Bovendien, kunnen secties in zijn geheel worden vormgegeven door Cascading Style Sheets. Daardoor kan er op verschillende manieren eenzelfde soort Cascading Style Sheets worden

Voordelen van CSS

CSS brengt veel voordelen met zich mee. Met Cascading Style Sheets kan er vanuit 1 bestand worden gewerkt. Dit zorgt ervoor dat alles overzichtelijk is. Zo pas je een hele website aan in 1 bestand. Een voordeel hiervan is het veranderen van kleuren en dergelijke op de gehele website. Dit betekent dat Cascading Style Sheets volledig los staat van de vele HTML bestanden.

Er zijn nog veel meer voordelen, zo heb je de volgende:

 • Styling kan tot in details worden gedaan.
 • Er is aanpassing nodig in maar 1 bestand.
 • CSS bestanden worden overal ondersteund.
 • Door CSS kan elke pagina er hetzelfde uitzien.
 • Zoek machines kunnen CSS lezen. Erg makkelijk dus!

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
  Even bellen met Kevin?

  Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

  Online-marketing-specialist