Betekenis van: Ankertekst

« Terug naar Marketing Begrippen

Een ankertekst is een onderdeel van een tekst dat een interactie bevat. Deze tekst is klikbaar door gebruikt van een URL en verwijst naar een andere pagina, website of plek op de webpagina. Het is een veelgebruikte manier om zoekmachine optimalisatie te doen.

Een ankertekst is de zichtbare kant van een hyperlink. Het is een duidelijk woord of een aantal woorden dat aangeeft waar de hyperlink naar verwijst. Standaard heeft een ankertekst een blauwe kleur, dit is overigens te personaliseren per website. Na het klikken op een ankertekst veranderd de kleur, zo wordt aangegeven dat deze link al door de bezoeker is bezocht.

Ankerteksten in SEO

Net als Anker links zijn ankerteksten belangrijk voor SEO. Het is een beter dit te gebruiken dan een standaard ‘klik hier’. De koppeling wordt met een anker tekst namelijk als relevante zoekterm bevonden door Google, wat gunstig is voor de ranking binnen de zoekmachine. Bovendien biedt het een bezoeker duidelijkheid over de pagina waar de hyperlink naar verwijst, wat de CTR zal verhogen van de hyperlink.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist