Betekenis van: Ankertekst

« Terug naar Marketing Begrippen

Een ankertekst is een onderdeel van een tekst dat een interactie bevat. Deze tekst is klikbaar door gebruikt van een URL en verwijst naar een andere pagina, website of plek op de webpagina. Het is een veelgebruikte manier om zoekmachine optimalisatie te doen.

Een ankertekst is de zichtbare kant van een hyperlink. Het is een duidelijk woord of een aantal woorden dat aangeeft waar de hyperlink naar verwijst. Standaard heeft een ankertekst een blauwe kleur, dit is overigens te personaliseren per website. Na het klikken op een ankertekst veranderd de kleur, zo wordt aangegeven dat deze link al door de bezoeker is bezocht.

Ankerteksten in SEO

Net als Anker links zijn ankerteksten belangrijk voor SEO. Het is een beter dit te gebruiken dan een standaard ‘klik hier’. De koppeling wordt met een anker tekst namelijk als relevante zoekterm bevonden door Google, wat gunstig is voor de ranking binnen de zoekmachine. Bovendien biedt het een bezoeker duidelijkheid over de pagina waar de hyperlink naar verwijst, wat de CTR zal verhogen van de hyperlink.

Informatieve tekst bij de hyperlink

Een tooltip of hint is belangrijk. Omdat de bezoeker vooraf de volledige URL ziet. Met de muis van een PC browser kan je over de ankertekst heengaan. Dan zal er een stuk tekst verschijnen. Hier zie je de volledige URL. Een mobiel apparaat maakt gebruik van touchscreen. Dus is het klikken niet mogelijk. Omdat je dan al doorklikt. Je kan wel langer blijven drukken. Dan zal je een beperkte weergave zien van waar de ankerlink naar toe koppelt.

Interne linkbuilding met een ankertekst

Zo’n koppeling ondersteunt tekst. Omdat er een link is naar relevante informatie. Het kan zo zijn dat er een term verschijnt die best ingewikkeld is. Die heeft dan vaak al een aparte pagina die het uitgebreid uitlegt. Zo verbeter je de customer experience.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist