Betekenis van: Copywriting

« Terug naar Marketing Begrippen

Copywriting is het schrijven van teksten met een bepaald doel. Het heeft vele vormen en soorten, maar ook zeker toepassingen. Copywriting wordt vaak ingezet voor commerciële doelen. Zodoende, wordt het veel door bedrijven ingezet. Vooral voor de vindbaarheid van een website is het schrijven van goede teksten belangrijk.

Met de tekst die wordt geschreven is het de bedoeling dat er zo goed mogelijk informatie wordt gegeven. Dit probeer je in zo min mogelijk tekst te doen als nodig. Dat kan een beste klus zijn. Echter, is het investeren in copywriting zeer goed.

Wat valt er onder copywriting?

Copywriting wordt gedaan door een copywriter. Copywriting kan worden gedaan met vele teksten. We noemen er een aantal:

Slagzinnen en slogans:
Een copywriter kan aan de slag om slogans te schrijven. Dit zijn belangrijke tekstn voor bedrijven.

Titels en ondertitels:
Blogtitels, website titels, paginatitels, noem het maar op. Al deze tietels hebben een doel, een herschrijving is hier vaak de oorzaak.

Folders:
Het schrijven van teksten in folders is een veelgebruikte manier om een product of dienst te verkopen. De juiste toon van de tekst wordt goed gekozen door copywriters.

Blogs:
Blogs zijn er vaak om website bezoekers te werven en vindbaar te worden voor Google. Dit is één van de meest voorkomende taken binnen herschrijving.

CTA’s:
CTA’s zijn toch een van de meest belangrijke soorten teksten die er zijn. Dit zijn teksten die aanzetten tot actie. Met CTA’s zet je de lezer over tot actie binnen copywriting.

Social posts:
Niet alleen op websites, maar ook op sociale media horen er teksten te worden geschreven die leiden tot aankoop.

Hoe verschilt herschrijving van teksten schrijven?

Een tekst schrijven is gewoonweg het schrijven van tekst zonder doel. Dit doel is er bij copywriting wel. De soort tekst is dus voornamelijk het verschil. Bij copywriting zit de nadruk op korte, krachtige teksten die een doel hebben. Dit zijn vaak blogs, SEO-teksten, of zelf hele websites.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist