Betekenis van: Conversiewaarde

« Terug naar Marketing Begrippen

Conversiewaarden zijn er om de werkelijke waarde aan een bepaalde conversie te hangen. Echter wordt dit veelal gebruikt binnen Google Ads Campagnes. Met het instellen van een conversiewaarde op een conversie kan er nauwkeuriger worden geoptimaliseerd. Wanneer je dit doet, kun je precies zien welke advertenties een bepaalde omzet genereren. Het invoeren van conversiewaarden wordt ook gebruikt om één bepaalde conversie voorrang te geven op andere conversies.

Voordelen van conversiewaarde

Met conversiewaarden kan zeer goed de ROI (Return On Investment) worden berekend op campagnes. Bovendien, kan er met de waarde goed worden geoptimaliseerd. Met de bied strategie Doel-ROAS kan er worden ingesteld dat de conversiewaarde wordt gemaximaliseerd. Een groot voordeel dus. Met deze strategie wordt er namelijk bepaald hoeveel rendement een bepaald campagne budget moet genereren.

Er zijn twee voordelen die de meerwaarde van de conversiewaarde goed weergeven:

  1. Meer inzicht
    Door de inzet van conversiewaarde kan er duidelijker worden gekeken naar de uitgaven en het daarbij horende rendement. Zo wordt de ROI zichtbaar voor elke advertentie. Met handmatige biedingen kan er zodoende per onderdeel worden geoptimaliseerd.
  2. Slimmer bieden
    Na het instellen van conversiewaarden kan er gebruik worden gemaakt van Doel-ROAS of Conversies Optimaliseren. Met beide bied strategieën kan er automatisch worden geoptimaliseerd voor prestatiedoelen.
conversiewaarde

Standaard Conversiewaarde

Buiten de handmatig ingestelde conversiewaarde is er een standaard conversiewaarde. Deze is altijd 1. Dit is handig als u de gemaakte conversies gelijk aan elkaar wilt houden. Door aparte conversiewaarden in te stellen kunt u een onderscheid maken in het ontvangen van een telefoon gesprek en het downloaden van een brochure. Door deze afzonderlijke waarden kunnen er vergelijkingen worden gemaakt en conclusies worden getrokken per onderdeel.

Conversiewaarden kunnen worden gebruikt op vele soorten conversies. Zo kan het gebruikt worden op het verzenden van contact formulieren, het aanvragen van offertes, het plannen van een afspraak, het kopen van een product of het bezoeken van een winkel. Elke conversie heeft zo zijn eigen waarde voor ieder bedrijf, zodoende is het instellen van de conversiewaarde zeer belangrijk.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist