Betekenis van: Content strategie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een content strategie wordt er bepaald wat het doel is van het publiceren van content, welke content er wordt geplaatst en op welke kanalen dit wordt geplaatst. Bovendien, wordt er bepaald welke doelgroep hoort bij de content die wordt geplaatst.

Het belang van een content strategie

De content strategie dient als structuur voor een lange termijn. Het is de bedoeling om hierin als bedrijf op strategische manier bezig te zijn en na te denken over de toekomstige content. Zonder een strategie is het plaatsen van content namelijk een wilde gok zonder gedachtegoed.

Door erachter te komen waar de doelgroep behoefte aan heeft, is de kans aannemelijker dat content beter aanspreekt op deze doelgroep. Bedrijven met een content strategie zijn dan ook veel effectiever. Helaas past lang niet elk bedrijf een content strategie toe.

Vormen van content strategie

Content strategie is verschillend per doelgroep, we kunnen dit onderscheiden in B2C en B2B. De aanpak van deze twee soorten strategie is namelijk een stuk anders. B2C bedrijven willen hun klanten inspireren en een movement rondom hun bedrijf creëeren. Ze spelen zodoende in op emoties en een vorm van lifestyle voor de doelgroep. Bij B2B bedrijven wordt er vooral gefocust op het bieden van een oplossing voor het probleem of de uitdaging van de doelgroep. Zij spelen met hun content daarom in op kennis en feiten.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist