Betekenis van: Content strategie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is content strategie?

Een content strategie wordt er bepaald wat het doel is van het publiceren van content, welke content er wordt geplaatst en op welke kanalen dit wordt geplaatst. Bovendien, wordt er bepaald welke doelgroep hoort bij de content die wordt geplaatst.

Het belang van een content strategie

De content beleid dient als structuur voor een lange termijn. Het is de bedoeling om hierin als bedrijf op strategische manier bezig te zijn en na te denken over de toekomstige content. Zonder een beleid is het plaatsen van content namelijk een wilde gok zonder gedachtegoed.

Door erachter te komen waar de doelgroep behoefte aan heeft, is de kans aannemelijker dat content beter aanspreekt op deze doelgroep. Bedrijven met een content strategie zijn dan ook veel effectiever. Helaas past lang niet elk bedrijf een content beleid toe.

Vormen van content beleid

Content beleid is verschillend per doelgroep, we kunnen dit onderscheiden in B2C en B2B. De aanpak van deze twee soorten strategie is namelijk een stuk anders. B2C bedrijven willen hun klanten inspireren en een movement rondom hun bedrijf creëeren. Ze spelen zodoende in op emoties en een vorm van lifestyle voor de doelgroep. Bij B2B bedrijven wordt er vooral gefocust op het bieden van een oplossing voor het probleem of de uitdaging van de doelgroep. Zij spelen met hun content daarom in op kennis en feiten.

Denk aan je publiek

Wanneer je communiceert ben je automatisch informatie aan het uitwisselen. Hoe meer je weten van de persoon waarmee je communiceert, hoe meer je van die kennis kunt gebruiken. Je doelgroep is specifiek. Daarom is het belangrijk dat je je content richt op mensen waar van je de hand kunt schudden. Het is belangrijk dat je onderzoek voert naar het gedrag van consumenten. In de praktijk is het nadenken over de motivatie van de doelgroep een stap die vaak wordt overgeslagen. Vaak vinden mensen het lastig om op deze manier over doelgroepen na te denken. Daarom is het belangrijk dat je aan je publiek denkt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist