Betekenis van: Content

« Terug naar Marketing Begrippen

De letterlijke betekenis van content is inhoud. In de marketing kan het dan om van alles gaan. Dit kan de inhoud zijn van blogs en website pagina’s, maar ook van advertenties en evenementen. Het verschil tussen gewone content en content voor marketing is dat we bij marketing altijd voor een doelgroep produceren. Sterke inhoud heeft een gezonde balans tussen de boodschap van een bedrijf en de inhoud voor de doelgroep.

Doelgroep bereiken met Content

Marketing zou niet bestaan zonder content. Want met content kan de doelgroep bereikt worden. Bovendien beïnvloedt goede inhoud de doelgroep om klant te worden. Om je goed te richten op specifieke doelgroepen kun je bijvoorbeeld een persona maken.

Om ervoor te zorgen dat jouw content opvalt binnen alle content is het belangrijk om uniek te blijven. Ook is het goed om content soms bij te werken. Op die manier blijf je actueel en relevant.

content

Content online en offline

Er zijn veel vormen van content. Daarom maken bedrijven vaak een contentplanning. Hierin zetten ze alle offline en online content. Alle werkzaamheden die komen kijken bij het maken van content en publiceren van content is content management. Online content dat zijn bijvoorbeeld SEO teksten, SEA advertenties, social media posts en meer. Voorbeelden van offline zijn tijdschriften, kranten, flyers, en meer. Om ervoor te zorgen dat alle content goed gemanaged kan worden hebben bedrijven vaak een contentmanager.

Creëren van inhoud

Er zijn veel strategieën hiervoor. Maar content maak je meestal voor anderen. Dus ligt de basis hier. Dit gaat wel richting marketing. Want je richt je meer op wat andere mensen verwachten of graag willen zien. Bij normale content kan je lekker je creatie vrij laten vloeien. Als je een passie hebt voor vissen, dan kan je ervaring en de reden waarom je dit vindt in een blog plaatsen. Hierbij denk je niet echt na, van wat een lezer hiervan vindt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist