Betekenis van: Content marketeer

« Terug naar Marketing Begrippen

Een content marketeer is een persoon die zich daadwerkelijk alleen richt op het schrijven, publiceren en plannen van content. De content manager heeft als doel de doelgroep voor de content zo goed mogelijk te leren kennen. Zodoende weet de marketeer welke behoeftes en wensen zijn doelgroep heeft en in welke fase van de funnel hij deze potentiële klanten aan moet. Kennis van alle sociale media, vormen van content en dergelijke zijn dus een must voor een content manager.

De werkzaamheden van een content marketeer

De hoofdtaak van de content marketeer is het plaatsen van berichten op het juiste kanaal op het juiste moment voor de beste doelgroep. Het doel van deze content is het connecten of doorsturen van de klant om uiteindelijk een conversie te stimuleren.

Taken die veelal komen kijken bij het werk van de content marketeer zijn:

  • Schrijven van de content strategie
  • Bepaling van de tone of voice
  • Uitwerken social media strategie
  • Het specificeren van de doelgroep
  • Creatie van content
  • Productie van content leiden
  • Managen van sociale kanalen

Naast deze veelvoorkomende werkzaamheden zijn er nog tal van andere werkzaamheden.

Gedachtegang achter content marketing?

Content kan iedereen maken. Zo schrijf je een blog over hoe leuk je het vindt om te vissen. Of een mooi design maken van jouw hond. Maar achter content marketing zit een doel. Dit is vaak informeren of van een bepaalde mening overtuigen. In de meeste gevallen moet de content manager ervoor zorgen dat er actie wordt ondernomen. Dus een bezoeker laten converteren zodat er een aankoop plaatsvindt.

Vaardigheden van een content marketeer

Dus op basis van de gedachtegang achter content marketing, zou een content marketeer dit moeten kunnen overbrengen. Dit door te weten wat in iemands zijn hoofd omgaat. En hierop anticiperen door de juiste content toe te passen. Daarbij is het goed kunnen beheersen van taal en het schrijven van een tekst, van groot belang.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist