Betekenis van: Commercial

« Terug naar Marketing Begrippen

Een commercial is reclame op TV of op de radio. We noemen het ook wel een reclameboodschap. Het verschil in radio commercials en tv-commercials zit in het gebruik van beeld op TV, daar waar radio alleen geluid gebruikt. Echter, is dit niet de enige manier om een reclame boodschap achter te laten. Er zijn ook commercials binnen de online wereld. Zo worden er veel banners ingekocht om commercials te tonen. Ook worden er vaak video’s gebruikt op online platformen voor de commercial.

Wat is een commercial?

Er zijn vele manier van van commercial. Elke dag worden we ermee geconfronteerd. Zo horen we het in de auto op de radio. Bovendien, zien we het op flyers, in de krant, via online advertenties, banners langs de snelweg en nog veel meer. Er zijn een aantal vormen van commercials, dat zijn de volgende:

  • Radiocommercial: Dit is een reclame boodschap die gebruik maakt van audio. Hierbij wordt er veelal ingesproken voor reclames. Daarnaast worden ook muziek en geluidseffecten gebruikt.
  • Podcast : In principe is dit eenzelfde manier van commercial als een radiocommercial. Echter, zijn podcasts vaak niet live, maar worden ze maandelijks geplaatst.
  • Televisie : Bij televisie commercials worden beelden gebruikt in combinatie met tekst, geluidseffecten en muziek. Dit trekt zo de aandacht op zowel audio als visuele manier.
  • Online video : Deze boodschap is hetzelfde als een televisie campagne, echter is dit on-demand.
commercial

Wanneer spreek je van een commercial?

Een commercial hoeft niet altijd een commerciële lading te hebben. Bijvoorbeeld een commercial van de overheid is niet commercieel. Deze zijn gericht op informatie verstrekking. Bovendien, kunnen er nog andere maatschappelijke kwesties worden gecommuniceerd. Zo is er een commercial over stoppen met roken. Een recent voorbeeld is het bellen/appen op de fiets.

Online reclame boodschap

Een reclame kan ook op het internet worden getoond. Zo worden op websites gebruik gemaakt van banners voor commercials. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van reclames voor een YouTube video. Dit noem je pre-roll advertenties.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist