Betekenis van: Zoekwoordplanner

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een zoekwoordplanner?

Zoekwoordplanner is een online tool van Google die je kunt gebruiken om een onderzoek te doen naar zoekwoorden. De resultaten hiervan kun je gebruiken voor advertentiecampagnes die gericht zijn op de zoekfunctionaliteit in Google. Omdat dit een gratis tool is wordt deze webapplicatie door veel organisaties gebruikt. Het heeft een positieve invloed op de kwaliteit van de campagnes.

Vaak zijn gebruikers die op Google serven opzoek naar antwoorden op hun vragen. Daarnaast worden er gebruik gemaakt van zoektermen die bij passende resultaten horen. Als een gebruiker zoekt naar T-shirts dan volgen er zoekresultaten die gerelateerd zijn aan deze term. In de zoekwoordplanner komen termen genoemd zoals ‘witte T-shirt’, ‘zwarte T-shirt’. Als een winkel die kleding verkoopt geen sportkleding biedt zorgt de zoekwoordplanner dat de niet relevante categorieën verwijderd worden. Op deze manier kunt de planner achterhalen welke termen het best passen bij de campagne. Daardoor kunnen ze nieuwe campagnes inrichten die het hoogste rendement oplevert. Dit is ook voordelig voor Google.

SEA en SEO

Er zijn twee soorten strategieën die elkaar aanvullen maar ook soms overlappen. Met SEO kun je zoekmachine optimaliseren en SEA is zoekmachine adverteren. Bij de zoekwoordplanner heb je twee opties. Met deze tool kun je zoekwoorden vinden die je kunt gebruiken voor SEO. SEO richt zich op organische verkeer. Hierdoor kunnen meest relevante pagina’s bovenaan te staan in Google.

SEA is een dienst waar je voor betaalt. De betaling kan verschillen per hoeveelheid mensen je wilt bereiken. Op deze manier kunnen minder relevante pagina´s hoog komen te staan in Google. Meestal worden deze beide technieken samen gebruikt. Door beide technieken te gebruiken maak je een grote kans om hoge ranking te halen en boven je concurrenten te komen staan. SEO kost meestal meer tijd dan SEA dus het is wel handiger om meer tijd te besteden aan SEO.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist