Betekenis van: Zoekwoordonderzoek

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een zoekwoordonderzoek?

Een zoekwoordonderzoek is een inspectie om zoektermen te vinden die jouw gebruikers zoeken en weinig concurrentie hebben. Bij SEO zijn er weinig strategieën die je kunt uitvoeren zonder een zoekwoordonderzoek te doen. Tijdens dit onderzoek bepaal je op welke termen je wilt dat je website gevonden wordt. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken bouw je een website op die zich aanpast de behoefte van je potentiële klanten.

Wat is het doel van het onderzoek?

Het doel van een zoekwoordonderzoek is om zo veel specifieke zoektermen te vinden die weinig concurrentie bevatten om hoger te komen in Google. Deze termen kun je verwerken in je content op je website. Op deze manier kunt de zoekmachine jouw pagina als zoekterm worden ingegeven. Meestal kijken gebruikers alleen naar de eerste 10 zoekresultaten. Daarom is het relevant om in de top 5 komen te staan zodat gebruikers sneller je pagina bezoeken.

Hoe voer je het zoekwoordonderzoek uit?

Om een onderzoek uit te voeren moet je er genoeg tijd voor maken want dat is wat een onderzoek vraagt. Voordat je een onderzoek gaat uitvoeren moet je je een paar dingen afvragen. Je kiest een hoofdzoekwoord per pagina, Je bedenkt wat voor jouw bedrijf het ideale zoekwoord is. Blijf zoeken naar zoekwoorden die relevant zijn. Long-tail termen zijn moeilijk te vinden maar die leveren de meeste kansen op. Zorg ook dat er variatie is en kies niet alleen uit zoektermen.

Het onderzoek in stappen:

  1. Als eerst ga je brainstormen.
  2. Zoekwoorden online vinden.
  3. Een tool gebruiken om de beste zoekwoorden te gebruiken. Er zijn verschillende soorten tools zoals Ads Keyword Planner. Hiervoor moet je alleen een Google Ads Account aanmaken.
  4. Bij deze stap ga je de relevante zoekwoorden verdelen over je pagina.
  5. De laatste stap is het verwerken van de zoekwoorden. Bij deze stap zet je de hoofzoekwoord in de titel, je voegt een metatitel en een metadescriptie en als laatst verwerk je het zoekwoorden in de URL van de pagina.

Ook interessant

Bekijk alle Web Development begrippen!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist