Betekenis van: Zoekwoorden

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat zijn zoekwoorden?

Zoekwoorden of keywords zijn woorden die je op kan zoeken op zoekmachines zoals Google of Internet Explorer. Heel veel organisaties gebruiken keywords om makkelijk te vinden zijn op zoekmachines. Bedrijven plaatsen keywords op de juiste plaats van hun website.

Hoeveel zoekwoorden kan ik gebruiken?

Je moet niet te veel keywords gebruiken voor de optimalisatie want dat kan lijden tot keywordspammen. Keywordspammen wordt ook wel keyword suffering genoemd. Keywords suffering is als te veel zoekwoorden gebruikt voor een tekst.

Short tail en long tail

Short tail zoekopdrachten zijn zoekwoorden die uit minder dan 4 woorden bestaan. Je kan een short tail toepassen op tactische plekken op een website. Naast short tail heb je ook long tail. Long tail zijn zoekopdrachten van meer dan 4 woorden. Dat is ook het beste methode waar je winst uit kan halen.

Long tail keywords is niet te verkrijgen via een keywordtool. Aan de andere kant is dat heel goed want dan focussen concurrenten niet op long tail keywords. Op deze manier kan je heel goed scoren met long tail keywords. Door vragen te beantwoorden die jouw doelgroep aan spreekt, kan je goede long tail zoekwoorden vinden.

Latent Semantic Indexing

LSI Keywords staat voor Latent Semantic Indexing Keywords. LSI wordt gebruikt door zoekmachines in hun eigen analyse. Zoekmachines ranken pagina´s niet alleen met keywords maar ook op logische termen die goed passen bij een tekst. Dat doen ze omdat ze willen dat er pagina´s worden aangemaakt met de juiste context. Een keywordanalyse wordt gedaan om te kijken welke zoekwoorden vaak gebruikt worden door de doelgroep. Een analyse naar keywords kan een organisatie helpen om makkelijker gevonden te worden op zoekmachines door potentiële klanten. Als je een analyse uitvoert kunnen statistieken je vertellen welke zoekwoorden je nodig hebt om meer gebruikers binnen te werven.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist