Betekenis van: Zoekwoord combinatie

« Terug naar Marketing Begrippen

Zoekwoord combinatie zijn meerdere relevante zoekwoorden bij elkaar. Dit zorgt ervoor dat het resultaat specifieker wordt.

Wat is een zoekwoord combinatie?

Een zoekwoord is een woord dat je invult in een zoekmachine. Als je op Google het zoekwoord brood opzoekt. Zal je pagina’s aan resultaten zien. Omdat brood wel een heel algemeen zoekwoord is. Het zoekvolume is zeer hoog, maar ook de concurrentie is hevig. Dit wordt ook wel short tail zoekwoord genoemd.

Vandaar dat bedrijven ook vaak kiezen voor long tail zoekwoorden. Er worden meerdere bijpassende zoekwoorden gecombineerd. Zo zal het zoekwoord specifieker worden. Eenmaal bij de zoekresultaten zullen de resultaten relevanter zijn. En als je website SEO vriendelijk is. Is de kans dat je hoog ranked groot. Bruin tijgerbrood is een voorbeeld van combinatie van zoekwoorden.

Juiste zoekwoord volgorde

De juiste zoekwoorden gebruiken is zeer belangrijk. Google Keyword Planner en SEM rush zijn goede tools hiervoor. Deze tools zijn handig om je campagnes te versterken. Want je kan belangrijke punten van een zoekwoord inzien:

  • Zoekvolume
  • Kosten bepalen
  • Nieuwe zoekwoorden ontdekken

Je kan ervoor kiezen om bruin tijgerbrood te gebruiken of tijgerbrood bruin. De woorden die gebruikt heb je eerst onderzocht. Dus je weet dat zij voordelig zijn. Vervolgens kan je de volgorde van het zoekwoord bepalen. Het kan zo zijn dat bij het eerste zoekwoord combinatie het zoekvolume hoger is. Daardoor kan het ook moeilijk zijn om hierop hoog te ranken. Maar als hier je tijd en kosten aan wilt besteden kan dat. Tijdens het instellen van de campagne kan het toch zo zijn dat het 2de zoekwoord voordeliger is.

Voordelen van zoekwoorden combinatie

Een bakker die gespecialiseerd is in bruin tijgerbrood. Zal niet snel het zoekwoord boerenwit brood gebruiken. Want zo zullen zij niet de juiste doelgroep kunnen bereiken. De juiste zoekwoorden passen bij jouw bedrijf.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist