Betekenis van: Zoektypes

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat zijn zoektypes?

Zoektypes voor zoekwoorden bepalen wanneer een advertentie wordt weergeven aan een gebruiker die online aan het zoeken is. Er zijn drie soorten verschillende soorten zoekwoorden. Namelijk breed zoeken, zinovereenkomsten en exacte overeenkomsten. Je kunt deze opties selecteren voor dezelfde zoekwoorden. Je kunt ook helemaal geen zoektype hebben dan wordt de standaard een breed zoektype gebruikt.

Wat is breed zoeken?

Je kunt met brede zoekwoorden een groot groep mensen bereiken. Dit is de reden waarom je advertenties weergegeven voor zoekopdrachten die niet relevant zijn voor jouw bedrijf. Als je brede zoekwoorden gebruikt worden je advertenties weergegeven voor spelfouten, meervoudsvormen en enkelvoudsvormen van je zoekwoorden. Als jouw zoekwoord dames broeken is en een gebruiker zoekt naar dames broeken kopen dan wordt je advertentie bij breed zoeken weergegeven.

Zinovereenkomsten

Op woordgroep zoeken is een relevanter manier van zoeken dan breed zoeken. Als je zoekt op woordgroepen wordt je advertentie weergegeven voor zoekopdrachten op basis van een woordgroep. Als iemand zoekt naar herenkleding kopen is het zoekwoord ‘heren kleding’.

Exacte overeenkomsten

Exacte overeenkomst is het meest specifieke zoektype. Op deze manier kun je je richten op een specifieke doelgroep. Bij deze zoektype worden je advertenties weergegeven voor de zoekopdrachten die een woordgroep bevat.

Wat doe je als je niet weet welke zoektypes je moet gebruiken?

Als je niet weet welke zoektypes je moet gebruiken dan kun je altijd beginnen met breed zoektype. Je kunt daarna een rapport met zoekopdrachten uitvoeren als je daarna genoeg verkeer hebt. Daarna kun je een analyse uitvoeren om te kijken welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw advertenties. Je kunt daarna je zoektypes aanpassen om je advertentie prestaties te verbeteren. Dit zal heel veel invloed hebben op de conversie van je website. Door exacte zoekwoorden te bepalen kun je meer omzet genereren en winst halen uit jouw campagnes.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist