Betekenis van: Zoektermen

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat zijn zoektermen?

Zoektermen of zoekwoorden zijn woorden en zinnen die door gebruikers van het internet worden gebruikt in de zoekmachines. Dit kan bijvoorbeeld Google, Bing of Yahoo zijn. Met deze zoekmachines kun je allemaal zoekopdrachten uitvoeren. Het doel hiervan is om antwoord te krijgen op een vraag of informatie vinden over een begrip. Zoekwoorden kan je van elkaar scheiden. Je hebt namelijk twee soorten zoekwoorden, namelijk short tail en long tail. Met een zoekwoord kun je erachter komen wat de intentie is van een gebruiker.

Long tail en short tail

Long tail en short tail zijn twee verschillende soorten zoekopdrachten. Short tail zoekwoorden zijn termen die veel concurrentie bevatten. Dat komt omdat deze zoekwoorden vaker gezocht worden dan de long tail zoektermen. Neem als voorbeeld zwarte schoenen of groene bril. Dit zijn short tail zoekwoorden die vaak gezocht worden. Als er termen zijn die weinig concurrentie bevatten is het makkelijk om in de top drie ranking te komen in Google.

Kosten zoektermen geld?

Wanneer je adverteert op zoektermen kost dit zeker geld. Er is ook verschil in prijs. Short tail zoekwoorden zijn duurder omdat het veel wordt gebruikt. Als je op bepaalde advertenties wilt focussen is het relevant om te analyseren of de zoekwoorden die je wilt gebruiken toereikend zijn.

Organische en betaalde zoekwoorden

Als producent of dienstverlener wil je dat je doelgroep via meerdere soorten zoekwoorden jouw website bezoekt. Dit kun je zowel organisch doen als betaald. Het is daarom heel erg belangrijk dat je analyseert welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf. Met de gekozen zoekwoorden kun je dan vervolgens content creëren om de website van jouw bedrijf te optimaliseren.

Ubersuggest

Voordat je content creëert en zoekwoorden gebruikt is het van belang om een onderzoek te doen. Zo kun je zien welke zoekwoorden winstgevend zijn voor jouw bedrijf. Met Ubersuggest kun je zien welke zoektermen relevant zijn voor jouw content. Je kunt met deze tool zien hoe hoog het zoekvolume is van een zoekwoord en hoeveel concurrentie het bevat.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist