Betekenis van: Zoekresultaat

« Terug naar Marketing Begrippen

Een zoekresultaat is een relevante webpagina die wordt vertoond. Voor zowel een aanbieder als bezoeker is de relevantie belangrijk.

Wat is een zoekresultaat?

Zoekmachines zoals Google filteren veel content. Google zelf is een bedrijf. Dus willen zij kwaliteit en relevantie bieden. Een bezoeker vult een zoekwoord in de zoekbalk. Vervolgens komen daar relevante resultaten uit. Dit kunnen meer dan 50 pagina’s lang aan zoekresultaten zijn. Maar soms ook alleen één pagina. Dit ligt aan het zoekwoord en daarbij de hoeveelheid content.

Het Google algoritme

Google indexeert pagina’s. Hierbij wordt relevante content in pagina’s opgemerkt. Vervolgens wordt dit gebruikt voor een zoekresultaat. Google heeft hiervoor honderden meetpunten. Zijzelf hebben hier over veel weggeven. Om zo website eigenaren de kans te geven om gezien te worden in Google. Zo wordt hun zoekmachine ook beter. Dus je kan het zien als een partnership. Jij zorgt voor kwalitatieve content. En Google beloont je door hoger te komen in een zoekresultaat. Maar toch blijft er data die niet weggeven is.

Betaalde en organische zoekresultaat

Dankzij webcrawlers kunnen URL’s automatisch worden geregistreerd in zoekmachines. Dat was in het midden van de jaren negentig nog anders. Website eigenaren moesten nog zelf hun URL’s doorgeven. Dit werd doorgegeven aan aanbieders van zoekmachines. Door deze ontwikkeling zijn er meer zoekresultaten gekomen. Die je kan indelen in:

  • Niet betaalde zoekresultaat (organisch)

Dit wordt op basis van relevantie tussen webpagina en zoekopdracht weergegeven. Daarnaast kan je dit versterken door (SEO) zoekmachine optimalisatie.

  • Betaalde zoekresultaat (advertentie)

Hierbij betaal je om een positie binnen een zoekresultaat te krijgen. Dit wordt zoekmachine adverteren (SEA) genoemd.

Zoekmachine en advertentie optimalisatie

Dit zijn manieren om je zichtbaarheid te verhogen. De kans is groot dat mensen niet verder gaan dan de 1ste pagina. Vaak zelfs niet langs de eerste drie zoekresultaten. Vandaar dat je constant je pagina’s en advertentie optimaliseert.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist