Betekenis van: Zoekopdracht

« Terug naar Marketing Begrippen

Zoekopdracht is wat iemand opzoekt via het zoekveld. Het is net niet hetzelfde als een zoekwoord. Maar toch is er een belangrijke koppeling. De waarde van deze koppeling zal ik toelichten.

Definitie zoekopdracht

Mensen zoeken naar informatie. Dit kan op basis van veel dingen zijn. Zoals shoppen, informatie, entertainment. Maar online kan dit via een zoekmachine gaan. Deze hebben de functie om de zoeker toelichting te geven over wat zij zoeken. Zoals “wat is online marketing?” Het kan zo zijn dat er typefouten of grammaticale fouten gemaakt worden. Of is het simpelweg slecht toegelicht. Dit kan komen door te weinig informatie over wat zij zoeken. Hier is de taak dan voor websites en de zoekmachine om dit te verbeteren. Daar komt het stukje zoekwoord.

De koppeling tussen de zoekopdracht en zoekwoord

Een zoekwoord beschrijft bepaalde informatie. Dit wordt gebruikt om in de behoefte van het zoekwoord te voorzien. Dus wordt er bij een online strategie of campagne op gericht. Stel jij hebt een webshop voor streatwear kleding. Dan zijn keywords streatwear kleding, heren kleding, dames kleding etc. Woorden die te maken hebben met jouw webshop. Hierdoor zal de zoekmachine dit opmerken. En wellicht jouw webshop gebruiken als resultaat bij een zoekopdracht.

Een zoekopdracht is dus in het belang van de partij die zoekt. Een zoekwoord (zoekterm) is in belang voor de partij die aanbiedt.

Analyseren van populaire zoekopdrachten

Google biedt diverse gratis analyse tools aan. Hier kan je populariteit van een zoekwoord zien. Daarbij ook het aantal concurrenten. Dus voor de aanbiedende partij is dit zeer voordelig. Want zij kunnen een zoekwoordenonderzoek starten. Om het aanbod zo aan te passen om de beoogde doelgroep.

Kunstmatige intelligentie

Zoekmachines worden steeds geavanceerder. Dit betekent veel voor de zoekende partij. Want de zoekopdracht kan gecorrigeerd worden. Dus kunnen synoniemen aangeboden worden. Of zal de schrijfwijze gecorrigeerd worden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist