Betekenis van: Zoeknetwerk

« Terug naar Marketing Begrippen

Het zoeknetwerk is een verzameling plaatsen waar je advertentie vertoond kan worden. Bij Google heb je meerdere plaatsen hiervoor. Google maps, afbeeldingen, shopping. Deze behoren tot het netwerk van Google. Externe partijen kunnen zoekpartners worden. Deze hebben dan een samenwerking met Google. Voor adverteerders zijn deze partijen ook belangrijk.

Wat is het Google zoeknetwerk?

95% van de Nederlanders zoekt via Google. De gebruiker zit nu in het netwerk van hen. Daar zijn talloze aanbieders van informatie. Daar zul je ook advertenties vinden. Dit zijn partijen die een Google Ads campagne hebben opgesteld. Deze kunnen vertoond worden in de Google zoeknetwerk. Maar binnen dit netwerk zitten ook zoekpartners. Hier kan dan door de adverteerder ook een ad geplaatst worden. Zoals Telegraaf. Nu.nl en Marktplaats.nl. Waarom zijn deze zoekpartners zo belangrijk?

Het zoeknetwerk van Google is een groep zoek gerelateerde websites en apps waar uw advertenties kunnen worden weergeven. Dit omvat honderden niet-Google-websites en Youtube- en andere Google-sites.

Adverteren met een uitgebreider netwerk

Via de zoekpartner kan je advertenties plaatsen. Stel je bent op de site van Nu.nl. Klik op een pagina. Je zult meerdere advertenties zien. Dit boven, naast en onder de tekst. Maar alleen als je zoekwoorden relevant zijn voor de zoekopdracht van een gebruiker.

Typen advertenties in het zoeknetwerk

  • Shopping-advertenties: Er is specifiek een product te zien. Met daarbij titel, prijs, winkelnaam etc. Dit is zeker volledig voor partijen die producten aanbieden. Omdat er nu ook visuele elementen aanwezig zijn
  • Tekst-advertenties: Dit omvat eigenlijk meerdere soorten advertenties. Maar ze bevatte allemaal tekst. Dit zijn de advertenties die vertoond worden onder een zoekresultaat.
  • Beeld- en videoadvertenties: Dit zijn vaak banners. Met de huisstijl design van de adverteerder. Het bevat zowel tekstuele en visuele elementen.

Bij de shopping en tekstadvertentie wordt er altijd aangegeven dat het om een ad gaat. Er zal dan altijd gesponsord staan. Bij beeld- en videoadvertenties is het al best duidelijk. Omdat het eigenaardige kenmerken bevat. Deze komen niet overeen op de partner waar het vertoond wordt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist