Betekenis van: Zoekmachine marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Zoekmachine marketing is het verhogen van jouw positie binnen in zoekresultaten. De vormen hiervan zijn SEO en SEA.

Wat is zoekmachine marketing?

Google is het meest gebruikte zoekmachine. Zijzelf moeten ook relevant blijven. Vandaar dat zij de beste resultaten boven aan plaatsen. Hoe zorg je ervoor dat je op die positie komt? Dat doe je door betaalde en niet-betaalde zoekresultaten te optimaliseren. Dit wordt ook wel ook organische en gesponserde resultaten genoemd.

Organische optimalisatie (SEO)

Hier focus je vooral op je websites en de pagina’s. Het doel is om de online vindbaarheid te vergroten. Daardoor zal je doelgroep je makkelijk vinden. Dit is voordelig op lange termijn. Goed gebruik maken van het algoritme van Google is belangrijk. Want als resultaat zal jij hoger positioneren. Daardoor zullen meer mensen jouw website zien. Als gevolg hiervan weer is dat je nog hoger komt en daar blijft. Het is eigenlijk een sneeuwbaleffect.

Zoekmachine advertenties (SEA)

De positie is overigens belangrijk. Gemiddeld plaatst Google meestal 3 á 4 betaalde zoekresultaten boven organische resultaten. Met SEA behaal je op korte termijn veel resultaat. Maar daar zit wel een prijsje aan. Dit prijsje kan een positief of negatief gevolg hebben. Als je meer kosten kwijt bent dan het resultaat. Dan moet je paar dingen aanpassen.

Een goede campagne advertentie kan veel opleveren. Maar dan moet het wel juist ingericht zijn. Je advertentie moet de juiste doelgroep bereiken. En zo aantrekkelijk genoeg zijn om door te klikken. Daarbij moet je website ook goed aansluiten. Om zo de bezoeker uiteindelijke te converteren.

Waarom zoekmachine marketing?

Een goed product of dienst is niks zonder verkeer. Daarom is het verhogen van het online vindbaarheid zeer waardevol.

  • Potentiële klanten helpen

Zij zoeken naar iets waar zij interesse in hebben. Met je website kan je hun daarbij helpen.

  • Leads opbrengen

Het algoritme van Google wordt elke dag bijgewerkt. Als marketeer moet je daarop inspelen. Dit doe je door de content te richten op jouw doelgroep. Zo heb je meer kans op kwalitatieve leads.

  • Klantenhulp

Je wordt bijna geforceerd tot het bieden van uitsluitend waardevolle content. Hierdoor zal je potentiële klant tevredenstellen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist