Betekenis van: Zoeken op woordgroep

« Terug naar Marketing Begrippen

Zoeken op woordgroep zijn relevante zoekwoorden die dezelfde betekenis hebben. De volgorde maakt niet uit. Google en de zoekende partij zal begrijpen waar het overgaat. Hoe dit precies werkt zal ik toelichten aan jou.

Wat is zoeken op woordgroep?

Voor advertentiecampagnes kan je bepaalde zoekwoorden gebruiken. Deze komen dan vaak uit zoekwoorden onderzoek. Dus zijn het keywords die voordelig zijn om te gebruiken. Stel je hebt een webshop in streetwear kleding. Belangrijke keywords zijn streetwear kleding, herenkleding, truien, broeken etc.

Stel dat je woordgroep ‘streetwear herenkleding’ is. Iemand zoekt naar ‘goedkope herenkleding streetwear’. De volgorde is anders en er is een woord toegevoegd. Maar je hebt je advertentie ingesteld op zoeken op woordgroep. Hierdoor zal alsnog je advertentie vertoond worden. Ook al komt de zoekwoordgroep niet overeen. De betekenis blijft hetzelfde. Als een gebruiker zoekt naar ‘herenkleding streetwear’, dan constateert Google dat de zoekopdracht niet overeenkomt met het zoekwoord. Waardoor je advertentie niet getoond wordt.

Waarom zoeken op woordgroep?

Een zoekopdracht kan slecht geformuleerd zijn. Terwijl de zoekende partij weet wat hij zoekt. Maar heeft hij net te weinig informatie. Of zijn er spel en grammaticale fouten. Of is de volgorde eenmaal anders. De aanbiedende partij en Google zal hierop moeten inspelen. Dat kan ingesteld worden. Waardoor de aanbiedende en vragende partij er beiden voordeel uit zullen trekken. En Google mogen wij niet vergeten. Omdat op deze manier de relevantie van hun zoekmachine stijgt.

Zoekwoorden onderzoek

Bij zoeken op woordgroep wil de juiste keywords gebruiken. Dit kan doormiddel van zoekwoorden onderzoek. Dit kan handmatig en met tools:

Handmatig: Hier typ je verschillende combinaties van woorden in een zoekmachine. En dan kijken wat naar boven komt. Maar dit is zeer arbeidsintensief werk

Tools: Dit wordt aangeboden door externe partijen. Zoals SEMrush, Ahrefs en Ubersuggest. Dit laat een lijst met zoekwoorden zien. En daarbij de populariteit en concurrentie.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist