Betekenis van: Zero search click page

« Terug naar Marketing Begrippen

Een zero search click page geeft antwoord op een zoekopdracht. Omdat ze waardevolle inhoud hebben worden ze bovenaan uitgelicht. Dit is een featured snippet. Het antwoord krijgt de bezoeker al. Dus heeft het dan nog zin om door te klikken? Dat kan wel de gedachte zijn. Dus Google en de bezoeker hebben er hun voordeel uitgehaald. Maar wat voor waarde heeft het voor de website?

Wat is zero search click page?

Google geeft de gebruiker direct antwoord. Zonder dat de gebruiker hoeft door te klikken. Dit is meestal het geval bij vragen. Denk aan “wat is online marketing?” Google wil snel hier antwoord opgeven. Dus plaatsen zij het antwoord boven aan de pagina. Dit gaat boven alle zoekresultaten. Deze positie wordt ook vaak positie #0 genoemd. Google pakt de meest relevante website. Vervolgens wordt er een stuk uit de content gepakt. Hoe kom je op de #0 positie?

In aanmerking komen voor zero-click searches

Google wil de beste gebruikerservaring creëren. Dit gaat zeer goed. Zij zijn met 89% de populairste zoekmachine. Dus de inhoud is zeer goed. Dus zijn er sterke concurrenten. Daarom wil je websites optimaliseren. Zero-click search is hele compliment hiervoor.

  • Creëer relevante content

Het gaat om de gebruiker. Dus wat is hun behoefte. Analyseer dat nauwkeurig. En verwerk dat zo goed mogelijk op je website.

  • SEO optimalisatie

Hierbij focus je op wat het Google algoritme graag ziet. Dit zijn punten waarop zij jouw website kunnen herkennen. Zoals het verwerken van keywords. Sterke linkprofiel opbouwen.

  • Richt je op vraag en antwoord

Best veel bedrijven maken hier gebruiken. Naast hun kerndiensten, plaatsen zij content die antwoord geven op vragen. Zoals het toelichten van begrippen. Je kan een tekst schrijven met als titel “wat is online marketing?”. Google zal deze vraag opvatten. En zetten onder dit zoekwoord. Vervolgens geef je daar specifiek antwoord op.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist