Betekenis van: Zachte conversie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een zachte conversie is een nietszeggende interactie tussen een prospect en het bedrijf. Bij hen duurt het langer tot zij op aankoop overgaan.

Wat is een zachte conversie?

Of te wel in het Engels Soft Conversion. Dit is een term dat de positie van de cold prospect beschrijft binnen in de sales funnel. Bij hen is het nog heel onzeker of zij over tot aankoop. De kans dat hun uit het proces stappen is nog zeer groot. Daarom wordt ook minder tijd besteed aan hen. Zij vragen eenmaal meer kosten en energie op van het bedrijf. Activiteiten van zachte conversies zijn:

  • Gebruik maken van het telefoonnummer, e-mailadres of chatfunctie
  • Website bezoeken
  • Gebruik maken van sitemap of routeplanner
  • Product vergelijker gebruiken
  • Aantal pagina’s bekeken

Harde conversie

Of te wel in het Engels Hard Conversion. Dit zijn potentiële klant die onderaan de salesfunnel zitten. Zij hebben de eerste actie gezet richting het bedrijf. Dus de mate van interesse was al zeer hoog. Zij hebben al andere concurrenten vergeleken. Zij willen nu overgaan tot aankoop.

Van zachte conversie naar aankoop

Een conversie zijn belangrijke acties die een potentiële klant uitvoert. Het is dus niet hetzelfde als een verkoop. Er zijn meerdere soort stappen die moeten volgen tot verkoop en daarbij speelt conversie een belangrijke rol bij. Belangrijke stappen voor verkoop.

Soft conversion data bijhouden

Als je ervoor kiest om van Google AdWords te gebruiken kan je de hard conversions bijhouden. Om uiteindelijk te weten wat ervoor nodig is om zachte conversie om te zetten naar harde conversie is het belangrijk om deze data ook te meten.

Remarketing

Als een de potentiële klant eenmaal in de salesfunnel is gestapt betekent het dat zij interesse hebben getoond. Zie je dat veel mensen uit de funnel stappen? Dan kan jij ze weer terughalen door remarketing

Remarketing list for search ads (RLSA)

Met deze lijst kom je met kosten ook minder uit. Omdat je hierbij data krijgen om bredere zoekwoorden in te zetten om beter te targeten.

Enkele voorbeelden waarom iemand niet overgaat tot aankoop:

  • Betere concurrent gevonden
  • Behoefte is bij de persoon weggegaan
  • De prijs is niet aantrekkelijk genoeg
  • Slechte relatie opbouw

Aan bepaalde punten kan je helaas niks aan doen. Maar de punten waar je wel iets aan kan doen moet je ook zeker iets mee doen. Hierdoor kan je van zachte conversie naar harde conversie gaan.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist