Betekenis van: Youtube

« Terug naar Marketing Begrippen

Youtube is de grootste website als het gaat om video’s. Het is zelfs op Google na de meest bezochte website ter wereld. Youtube LLC is een van de bedrijven van Google LLC. Op de website kunnen gebruikers video’s uploaden en bekijken. Elke gebruiker die video’s plaatst op Youtube heeft zijn eigen videokanaal. Een videokanaal is een soort profielpagina waarop verschillende categorieën kunnen worden getoond en ook informatie staat over de eigenaar van een videokanaal.

In 2005 werd Youtube gelanceerd door Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim. De drie werkten allemaal bij PayPal en ze wilden een website maken die alleen gericht was op het delen van video’s. De eerste video op Youtube werd door Jawed Karim geplaatst en heeft de titel ‘Me at the zoo’. De eigenaren bestuurden het bedrijf vanuit een garage in Californië. Het bedrijf groeide snel en stond in 2006 al in de top van meest bezochte websites. Het duurde ook niet lang voor het bedrijf werd verkocht. In 2007 kocht Google Youtube voor 1,65 miljard dollar.

Op de website worden video’s geplaatst met heel veel verschillende onderwerpen. Voorbeelden van genres op Youtube zijn: vlog, sport, pranks, muziek, dans, news, gaming, live, recente videos, motivatie, top lijsten en nog veel meer.

Functionaliteiten

Enkele populaire functionaliteiten die Youtube biedt zijn:

  • Het ondersteunen van HTML5. Dit maakt het onder andere mogelijkheden om video’s in 4k te bekijken.
  • Bedrijven en personen kunnen hun eigen Youtube kanaal openen op de website.
  • Iedereen met een account kan video’s uploaden.
  • Er is een audiobibliotheek vol met geluiden en muziek die gratis kan worden gebruikt door gebruikers.
  • Ook is het mogelijk om te livestreamen.
  • Per video zijn er ook nog verschillende functionaliteiten, zoals: versnellen, vertragen, ondertitels toevoegen en nog veel meer.
  • Je kunt op Youtube ook je luistergeschiedenis inzien en videos opslaan om later te bekijken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist