Betekenis van: WordPress

« Terug naar Marketing Begrippen

WordPress is een CMS (Content Management Systeem) waarin heel veel websites worden gemaakt. Dit gratis programma maakt het heel simpel om een website, blog of webshop te creëren. Met een marktaandeel van 43% is WordPress niet weg te denken uit de website wereld. Het systeem is van oorsprong gebouwd door Matt Mullenweg en Mike Little. De twee wilden een systeem maken om het delen van teksten makkelijker en toegankelijker te maken. In het begin lag de focus dan ook vooral op bloggers.

Veel professionals werken met WordPress. Dat heeft er mee te maken dat de software gratis is. Bovendien het een open source platform. Hierdoor kan iedereen er gebruik van maken. Ook betekent dit dat alles door iedereen verbeterd en aangepast kan worden. De mogelijkheden zijn ongelimiteerd dus. Het platform kent heel veel mogelijkheden en er zijn heel veel manieren om je website te personaliseren. Daar komt nog bovenop dat het programma heel gebruiksvriendelijk is.

Voordelen van WordPress

  • Met het cms kunnen unieke websites en webshops worden gemaakt.
  • Er is veel ruimte om te optimaliseren voor SEO. Ook zijn er verschillende plugins om de SEO te verbeteren, zoals Yoast.
  • Binnen WordPress kun je plugins toevoegen aan elke website. Deze plugins hebben elk hun eigen mogelijkheden. Zo kun je ongelimiteerd uitbreiden. Hou wel de snelheid van je website in de gaten, want plugins kunnen je laadtijd vertragen.
  • In WordPress is je website goed beveiligd. Ook hier kun je extra plugins voor toevoegen.
  • Er zijn al veel voorgedefinieerde thema’s te vinden in WordPress. Die kun je gebruiken en zo heb je al vrij snel een eigen website.

De WordPress Editor

Om pagina’s naar je eigen wensen en huisstijl vorm te geven, kun je gebruik maken van de WordPress Editor. Dit is een soort blokkenbouwer waar in je snel en simpel aanpassingen kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld titels, teksten en afbeeldingen in aparte blokken zetten op je website. Thema’s zoals Avada, Divi, Elementor en meer hebben vaak hun eigen editor.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist