Betekenis van: Wireframe

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een wireframe

Een wireframe is een schets van de website die je aan het ontwerpen bent. Voordat je een website neerzet maak je een schets. Dit doe je met een wireframe. Om je website te ontwikkelen is het van belang dat je zoveel mogelijk wireframes maakt. Voor elke pagina van een website maak je een frame. Door dit te doen wordt je website gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Als je een website maakt voor een klant kun je met een wireframe alle pagina’s laten zien aan de klant. Op deze manier kan de klant zien hoe de website er ongeveer eruit gaat zien. 

Verschil tussen wireframe en prototype

Vaak wordt het woord wireframe verward met een ander woord, namelijk prototype. Echter verschillen deze twee woorden van elkaar. Dit komt doordat een wireframe zich bezig houdt met de functionaliteit en de content die gemaakt wordt. Je kan met een frame tonen hoe de layout van een pagina binnen een website zonder stijl en kleur eruit zien. 

Hoe maak je wireframes?

Maar hoe maak je een wireframe? Wat heb je daar allemaal voor nodig? Ten eerst is het van belang om genoeg input te hebben voor een complete frame. Daarna gaat een designer te werk met pen en papier. Deze persoon maakt een schets van de website hoe het er ongeveer eruit moet zien. Daarna worden de de frames digitaal gemaakt door middel van een tool of programma zoals Figma

Figma en Adobe

Figma is een programma waarmee je webdesign kan maken. Op Figma kan je je frames plaatsen en de layout bewerken. Zo kan je de lettertype bepalen en het een kleur geven. Je kan op Figma de bijpassende foto’s plaatsen en de logo toevoegen van het bedrijf. Er zijn ook veel bureau’s die gebruik maken van Adobe. Adobe is een bekende programma waarmee je webdesign kan maken en foto’s kan bewerken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist