Betekenis van: Windows Microsoft

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Windows Microsoft?

Windows Microsoft is een besturingssysteem die opgericht dat behoort tot een van de groottste besturingssystemen. Windows is een besturingssysteem in een bureaublad waar je al je programma’s die je gebruikt terecht komen. Deze besturingssysteem is een van de meeste gebruikte besturingssystemen op dit moment. Om meerdere doelgroepen aan te spreken zijn er verschillende Windows varianten. Je hebt een editie zakelijke editie voor mensen die binnen bedrijf werken. Je hebt ook een editie voor dagelijks gebruik.

De geschiedenis van Windows Microsoft

Deze besturingssysteem werd uitgebracht in 1985. Deze besturingssysteem was een project die uitgevoerd werd door studievrienden. Bill Gates en Paul Allen kennen elkaar van de middelbare schoon en ze hadden beide heel veel passie voor technologie. Ze schreven een software toen ze op studie gingen. Ze maakten samen een programma wat heel erg gewaardeerd werd door eigenaars van MITS. Als volgt gingen de twee studenten samenwerken met MITS. Bill en Allen kozen ervoor om te stoppen met hun studie om hun bedrijf op te zetten. Binnen 5 jaar ontwerpen zij het besturing systeem Microsoft wat nu een gigantisch besturingssysteem is.

Voordelen van de besturingssysteem

Je kan met Windows besturingssysteem heel snel werken met de programma’s waarmee je wilt werken. Vanaf Windows 10 is er heel veel veranderd. Deze versie van het besturingssysteem is sneller dan de oudere edities. Windows is ook heel erg goed beveiligd.je krijgt vaak een beveiliging update om het zo veilig mogelijk te maken voor de gebruikers. Je kan tegenwoordig ook gebruik maken van de cloud. Op deze manier heb je geen interne opslag meer nodig en raak je je data nooit kwijt.

Windows op meerdere apparaten

Om de paar jaar komt Windows met een nieuwe versie van Windows. Deze versies zijn bestemd voor mobiele telefoons. Bijvoorbeeld PocketPC of Windows CE zijn speciale versies van Windows. Maar met de komst van de Windows 10 is er veel veranderd. Je kan met Windows 10 alle apparaten samen laten werken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist