Betekenis van: White-Hat SEO

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is White-Hat SEO?

White-Hat SEO is manier van optimalisatie. Als je in de marketing wereld zit heb je zeker wel het woord White Hat SEO en gehoord. Als je weet wat de benaming is heb je ook beeld bij wat het begrip inhoudt. Mocht je niet weten wat deze begrippen betekenen dan krijg je nu de kans om je meer erin te verdiepen. Bij White Hat SEO houd je rekening met de richtlijnen van Google als je je website optimaliseert. Omdat je rekening houdt met Google zijn er geen penalty’s. Je kunt het vergelijken met sporters die naturel goed presteren of zelfs kampioen worden. Er zijn ook sporters die verboden technieken en middelen gebruiken om beter te presteren.

Wat is Black Hat SEO?

Sporters die gebruik maken van doping kun je vergelijken met SEO-specialisten die gebruik maken van de Black Hat SEO. Bij dit techniek worden ongeoorloofde technieken gebruikt om een website te optimaliseren en hoger te komen staan in de ranking. Dit zijn wel meestal technieken die voor een lange tijd werken maar na een tijd worden verbannen door misbruik. Je kunt bijvoorbeeld denken aan informatie verborgen houden voor bezoekers en een foute linkbuilding. Je kunt er wel soms mee wegkomen maar de kans is groot dat Google dat snel doorheeft en grote consequenties verricht.

Teksten verbergen

Een bekende tactiek is door teksten onzichtbaar te maken en te plaatsen op de website. Bijvoorbeeld een tekst wit maken terwijl de achtergrond van de website ook wit is zodat de teksten niet gezien kunnen worden. Een bezoeker ziet de teksten niet maar de zoekmachine kunt het wel zien. Tot de dag van vandaag zijn er nog websites die gebruik maken van deze techniek. Inmiddels is de zoekmachine van Google beter geworden in het herkennen van dit soort verborgen technieken om een website te optimaliseren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist