Betekenis van: Wederzijdse link

« Terug naar Marketing Begrippen

Wederzijdse link is een backlink vanuit een ander domein. Dit kan je zien als een vorm van linkbuilding. Maar de focus is vaak op kwantiteit.

Wat is een wederzijdse link?

Dit is een link tussen twee domeinen. Zij kunnen hier beide van profiteren. En is er geen noodzaak voor betaling of andere vorm van compensatie. Omdat zij elkaar al compenseren door de link. Wederzijdse link is een manier om hoger te komen in Google.

Linkruil

Een wederzijdse link komt uit linkruil. Maar linkruil kan in strijd gaan met richtlijnen van Google. Omdat er vaak gebruikt wordt gemaakt van linkuitwisselingsprogramma’s. Hier worden links tussen partijen uitgedeeld. Hier is het doel om hoger te komen in de PageRank. Dit is Google zoek algoritme. Maar de links zijn vaak niet relevant. Daardoor neemt de kwaliteit van de link af. Dit kan negatief invloed hebben op je ranking. Omdat Google bezoekers zoveel mogelijk relevante resultaten wil geven.

Linkfarms

Een groep websites linkt hier naar elkaar. Dit kan bedrijven zijn die door dezelfde eigenaar wordt beheerd. Of simpelweg websites die elkaar goed aanvullen. Helaas is in het verleden hier vaak misbruik van gemaakt. Waardoor Google het effect van links wat beperkt heeft.

ABC wederzijdse link

Dit is ook een manier van wederzijdse link. Maar met een omweg. Dit is nodig om de detectie van Google te ontwijken. Hier manipuleer je eigenlijk ook het algoritme. Het gaat zo in zijn werking:

  • Site A legt een link naar site B
  • Site B legt een link naar site C
  • Site C legt een link naar site A

Op deze manier is er niet een directe link. Voor SEO is dit niet echt voordelig. Want de links kunnen verwijzen naar slechte websites. Dit heeft invloed op de autoriteit van je website. De beste manier om links te verkrijgen blijft linkbuilding. Hier ligt de focus op kwalitatieve backlinks. Je kunt ook interne links plaatsen. Deze links verwijzen naar een andere pagina binnen in je website.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist