Betekenis van: Webwinkel

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een webwinkel?

Een webwinkel is een webpagina op internet waar je producten of diensten kan aanschaffen. Een andere wordt voor webwinkel is webshop. Heel veel bedrijven die producten verkopen hebben een eigen webwinkel. Op hun webwinkel bieden ze hun producten aan hun klanten. Het is vrijwel ongehoord als je tegenwoordig als bedrijf zijnde geen website hebt.

Voordelen van een webwinkel

Een webshop is heel erg handig om aan te schaffen als onderneming. Het is snel en je bespaart heel veel kosten. Je hoeft geen pand aan te schaffen tegenwoordig. Je kan je producten online verkopen. De kosten van een website zijn veel lager dan het huren of kopen van een pand.

Heel veel mensen zitten thuis of hebben geen tijd om naar de winkel te gaan. Deze mensen bestellen meestal online. Met een webshop heb je een extra verkoopkanaal waar je je producten en diensten kan bieden. Bij een fysieke winkel zijn de openingstijden beperkt. Een webwinkel is 24/7 open. Bij een website kan je makkelijk het gedrag van consumenten analyseren waardoor je de conversie kan optimaliseren.  

Nadelen van een webshop

Een online webshop genereren kost tijd. Je moet een online webshop vernieuwen voor het online aanbod. Het installeren van een webshop brengt kosten met zich mee. Je betaalt niet alleen voor de installatie maar ook voor de domeinnaam.

Verkoop op sociale media

Je kan ook tegenwoordig op sociale media je producten verkopen. Als je een product wilt kopen op Instagram word je verwezen naar de website. Op de website kan je dan de betaling doen. In 2021 begonnen heel veel bedrijven hun producten en diensten op sociale media kanalen te bieden zoals Instagram en Facebook. Het is tegenwoordig heel erg relevant om als bedrijf producten te verkopen op sociale media kanalen. Het is snel en heel veel mensen zitten tegenwoordig op sociale media.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist