Betekenis van: Webtekst

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Webtekst is een stuk tekst op een webpagina of website. Het doel achter een webtekst is voor elke schrijver anders.

Wat is een webtekst?

Het is voor online marketing een manier om de doelgroep te bereiken. De basis van een webtekst is:

Je moet hen kennen en kunnen bereiken. Dit is belangrijk voor de relevantie. Hun zal je niet zomaar bereiken. De tekst moet gericht zijn op hen.

Kennen van een zoekmachine. Dus hoe zorg je ervoor dat je tekst wordt gezien

Vooral met het algoritme meegaan is belangrijk. Want zoekmachines zoals Google hebben complexe algoritmes. Zij hebben dit niet volledig blootgelegd. Maar Search Engine Optimalization (SEO) kan een website goed helpen om hoger te ranken. De ranking is hoe hoog een website onder een zoekresultaat staat. Als je eenmaal hoog ranked. Is het belangrijk dat je website goed is voor je doelgroep. De combinatie van de doelgroep en algoritme kan leiden tot nog meer bezoekers.

Formula voor een goed website tekst

Een tijdschrift, krant of roman zijn iets anders. Bij die vorm van media werkt het toch wat anders. Het zijn tastbare producten. Dus als je ze in een supermarkt legt. Zal iemand het vast wel zien. Daarom is de locatie belangrijk. Verder is dan de inhoud en uitstraling belangrijk. Uiteindelijk zullen er mensen die het kopen.

Bij een webtekst is de SEO belangrijk. Dit zorgt ervoor dat het gezien kan worden. Daarvoor gebruik je keywords. Dit is letterlijk vertaal sleutelwoorden. Het zijn belangrijke worden die de inhoud beschrijven. Dit speelt een belangrijke rol om gevonden te worden.

Bij de inhoud begin je met de doelstelling van de tekst.

 • Verkoop stimuleren
 • Informatievoorziening
 • Amuseren
 • Klanten op de hoogte houden
 • Sponsoring

Vervolgens kan je het onderwerp bepalen. Dit moet gericht zijn op de doelgroep. De leesbaarheid is ook een belangrijk stuk. Denk hierbij aan:

 • Zinslengte
 • Koppen en subkoppen
 • Tekstlengte
 • Moeilijke worden
 • Grammatica

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

  Even bellen met Kevin?

  Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

  Online-marketing-specialist