Betekenis van: Website

« Terug naar Marketing Begrippen

Een website is een verzameling onderling verbonden webpagina’s die op een webserver worden gehost en via internet kunnen worden bekeken. Het bevat meestal een combinatie van tekst, afbeeldingen, video’s, audio en applicaties waarmee bezoekers kunnen communiceren. Websites hebben verschillende doelen, waaronder het delen van informatie, e-commerce, amusement en communicatie.

Het hebben van een website helpt je bedrijf groeien en nieuwe doelgroepen te bereiken, wat tal van voordelen oplevert. Deze omvatten:

  • Het vergroten van de naamsbekendheid;
  • Het opbouwen van vertrouwen;
  • Het stimuleren van verkopen en leads;
  • Het verbeteren van de klantenservice;
  • Het ondersteunen van SEO-strategieën;
  • Het onderhouden van relaties met klanten en partners, en meer.
website

Soorten websites

Er zijn verschillende soorten websites. Voorbeelden zijn informatieve websites en e-commerce websites. Elke website kan zo z’n eigen doelen hebben. Toch verwijzen we vaak met de term websites naar online plekken zonder de doelstelling om direct iets te verkopen. Hebben we het wel over directe verkoop, dan noemen we deze websites meestal een webshop. Maar een website kan ook bijvoorbeeld de functie hebben van een marktplaats of vooral bedoeld zijn als blog. Het is dus goed om na te denken over een doel, voordat je een website maakt.

CMS Systemen

Een CMS-systeem (Content Management System) is een webgebaseerd softwareplatform waarmee gebruikers eenvoudig webinhoud kunnen maken, beheren en bijwerken zonder kennis van coderen. Het biedt het raamwerk voor het hosten en functioneren van een website en biedt functies zoals sjablonen, plug-ins, bewerkingstools, enz. Die het gemakkelijker maken om inhoud op een website te maken en te beheren.

WordPress website

Een populair en bekend CMS systeem is WordPress. WordPress is een gratis en open-source content management systeem (CMS) gebaseerd op PHP en MySQL. Het is het meest populaire webplatform dat wordt gebruikt om dynamische, krachtige websites te maken. Met WordPress kunnen gebruikers eenvoudig aangepaste ontwerpen maken, inhoud beheren, plug-ins toevoegen en meer. In WordPress kun je zelf een website maken. Maar je kunt ook een specialist een WordPress website laten maken.

Voordelen van een WordPress website

WordPress biedt verschillende voordelen voor zowel website-eigenaren als ontwerpers. Voor website-eigenaren is het gebruiksvriendelijk, kosteneffectief, zeer aanpasbaar en uitbreidbaar. Voor webdesigners en -ontwikkelaars maakt het gebruik van WordPress als platform het maken van websites snel en gemakkelijk. Het biedt ook een uitstekende SEO-basis, die uw website kan helpen hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines. Bovendien elimineert het gebruik van WordPress de noodzaak van dure aangepaste codering.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist