Betekenis van: Website structuur

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een website structuur?

Structuur is belangrijk bij een website. Websitestructuur is de basis van de website en een van de belangrijkste punten. Het zorgt ervoor dat de website zich boven het water houdt. Structuur zorgt ervoor dat het makkelijker is voor bezoekers om hun behoeftes te vinden. Dat zorgt er ook voor dat pagina bezoekers langer op de website surfen. Structuur stuurt bezoekers door je hele website zonder dat zij daarbij moeten nadenken.

Hoe bepaal je een goede vormgeving en structuur?

Als je een website vorm geeft doe je dat op basis van ervaring en kennis. Als je niet de kennis hebt of de ervaring met een website, is het wel handig om advies te vragen. Als je geen mensen kent die ervaring hebben met het vorm geven van een website kun je ook Google Analytics gebruiken. Je kunt hiermee zien welke pagina´s het meest bekeken worden en op welke pagina mensen het langst blijven. Met deze informatie kun je zien welke pagina´s het meest relevante zijn voor jouw bezoekers.

Websitestructuur geven zo doe je dat!

Een webwinkel heeft geen vaste content pagina´s dit zijn voornamelijk productpagina´s. Want hoe zorg je ervoor dat je pagina´s een eenheid vormen. Een website vorm en structuur geven is niet moeilijk. Het kost je wel tijd en goede planning.

 Dit zijn een paar manieren waarmee je je pagina relevanter kunt maken:

  • Teksten zoals ‘mensen kijken ook naar’ of ‘wordt veel besteld’ zorgen ervoor dat je makkelijk links kunt voegen naar andere producten en pagina’s.
  • Op de homepagina kun je makkelijk linken. Bijvoorbeeld producten die of diensten die recent bekeken zijn.
  • Categorieën maken is een van de meest gebruikte manieren. Als je een bezoeker hebt die in categorie A zit kun je met een link categorie B interessant maken voor de bezoeker. Het is wel belangrijk dat dit techniek invloed heeft op de verkoop van je producten of diensten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist