Betekenis van: Website snelheid

« Terug naar Marketing Begrippen

Website snelheid is de maatstaf voor de prestaties en laadtijden van een website. Het is een weerspiegeling van hoe snel een website reageert wanneer bezoekers of gebruikers ermee omgaan, inclusief het laden van pagina’s en toegang tot inhoud. De snelheid van een website kan van invloed zijn op de ervaring van een bezoeker of gebruiker. Hierdoor heeft het invloed op het algehele succes van de site.

Hoe meet je de snelheid van je website?

Je meet de snelheid van je website gemakkelijk met verschillende (gratis) tools. Bijvoorbeeld met Google Pagespeed Insights. Met deze tool zie je namelijk snel en simpel hoe snel je website is op verschillende apparaten. Je ziet de versies met aparte metingen op mobiel en desktop. Het is slim om een meting te doen met de tool van Google. Omdat je op deze manier een kijkje neemt in hoe Google je website ziet. Heel veel websiteverkeer komt vanuit Google. Dus probeer je website op de punten die Google aangeeft te optimaliseren. Via Google zie je hoe snel je website is op basis van een relatieve score. Dat wil zeggen, de score laat zien of je bij de snelste of sloomste websites zit. Of daar tussenin.

Website sneller maken

Snelheid is een hele belangrijke ranking score. Daarom is het cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw website snel is. Er zijn verschillende opties om de snelheid van je website te verhogen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Plugins toevoegen zoals WP Rocket (in WordPress).
  • Je website sneller maken in de server.
  • Een cache instellen op je website.
  • Afbeeldingen kleiner maken, bijvoorbeeld door middel van Photoshop.

Als jouw website in WordPress is gebouwd. Dan heb je verschillende manieren om je website direct sneller te maken. We hebben ze voor je op een rij gezet in onze blog: WordPress website sneller maken

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist