Betekenis van: Website-optimalisatie

« Terug naar Marketing Begrippen

Website-optimalisatie is het verbeteren van de organische groei. Dit kan doormiddel van bepaalde criteria aan te tikken. Dit is een strategie dat op lange termijn goed werkt. En weleens voor een sneeuwbal effect kan zorgen.

Wat is website-optimalisatie?

Het wereldwijde web is een groot netwerk. Met daarin talloze websites. Die allemaal gezien willen worden. Het Google algoritme bepaalt uiteindelijk je positie. Dus zal je moeten werken op basis van dit algoritme en de klantbehoefte. Dit vormt de basis voor je website-optimalisatie.

Website-optimalisatie toepassen

Het is mogelijk om een advertentie plaatsen (SEA). Op korte termijn werkt dit goed. Maar wil je toch de focus loggen op SEO. Dit is Search Engine Optimalization. Hierbij richt je website zo in, dat je organisch hoger komt in zoekresultaten. De basis van SEO is:

  • Content

Dit is de inhoud van je website. Het bevat visuele als tekstuele elementen. Om zo in de behoefte van een zoeker te voorzien. Het moet relevant en van kwaliteit zijn. Hierbij kan je zelf ook laten opmerken door Google. Doormiddel van keywords toe te voegen.

  • Techniek

Dit is technische SEO. Een stukje programmering. Dus alles wat aan de achterkant gebeurt. Het doel hiervan is om de website gebruiksvriendelijk te maken. Denk hierbij aan laadsnelheid, interactieve elementen en juiste lay-out. Daarnaast kan je ook stukje codes toevoegen. Dit is niet zichtbaar voor de bezoeker. Maar is bedoeld om de zoekmachine te laten weten waar je pagina overgaat.

  • Linkbuilding

Je website zit in een groot netwerk. Dus hebben backlinks veel waarde. Dit zijn hyperlinks van een ander domein die linken naar jouw website. Dit laat zien je dat je website van kwaliteit is. En zal Google je website zien als autoritair.

Website-optimalisatie is het verbeteren op deze punten. En alles wat hoort binnen in deze punten. Waardoor je website organisch hoger komt in zoekresultaten.

Geduld is key

SEO biedt niet direct zichtbare resultaten. Want Google zal een website moeten indexeren. Dit kost tijd. Vandaar dat weken of zelfs maanden kan duren. Tot de optimalisatie daadwerkelijk zichtbaar is.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist