Betekenis van: Website Hosting

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is website hosting?

Website Hosting is jouw website of webpagina beschikbaar maken voor gebruikers die op internet zitten. Je kan websites hosten vanuit je huis. Dat biedt heel veel mogelijkheden aan. Veel hosting providers verbeteren hun hardware steeds om goed te presteren en goed te beveiligen. Mensen die een expert zijn in webhosting controleren continu de websites van hun klanten om ze te beschermen tegen schadelijke virussen. Webhosting is essentieel als je een ondernemer bent die producten online verkoopt. Je website moet 24/7 beschikbaar kunnen zijn voor consumenten. Het moet veilig en snel zijn wanneer een consument gebruik maakt van de website. Als je website niet snel is kan dat ervoor zorgen dat gebruikers je pagina verlaten. 

Kost website hosting geld en waarom moet je het aanschagffen?

Een website laten hosten door een hostingbedrijf kan heel erg handig zijn. Op deze manier kun je als ondernemer je bezig houden met andere zaken. Om iemand anders een website laten hosten die daar ervaring mee heeft en technisch beter in is kan handig zijn. Het brengt alleen wel kosten met zich mee. Een website laten hosten door een andere kan bij een paar euro per maand beginnen. Vaak laten klanten die een zakelijke website hebben hun website hosten door een andere voor meer snelheid en veiligheid.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is de benaming van een webpagina op het internet. De domeinnaam is herkenbaar en makkelijk om te onthouden. Dit is een alternatief voor IP-adressen van elke computer. Domeinnamen hebben vrije gedeelten en extensie. Dit is bijvoorbeeld .nl, .eu, .net, .com wat iedereen wel tegenkomt bij een website. Als je een domeinhouder bent betaal je per jaar de domeinregistratie. bedrijven die domeinen registreren bieden meestal daarnaast webhosting aan. Daarnaast kan een potentieel zoekwoord die in een domeinnaam zit een positief invloed hebben op de vindbaarheid van je website.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist