Betekenis van: Webshop

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een webshop?

Een webshop is een website waar klanten hun gewenste producten of diensten waar ze op zoek zijn kunnen kopen. Met een webwinkel kan je heel makkelijk een goedkoop producten verkopen zonder een winkel te openen. Je hoeft geen bedrijfspand te kopen, want je kan vanuit huis alles regelen.

Een webwinkel kan heel sfeervol, zakelijk of modern zijn. Je kan zelf iets creatiefs van maken om consumenten aan te trekken. Als je niet een heel groot assortiment hebt, kan je een eenvoudig website maken en daarop verkopen. Als je van plan bent om internationaal te verkopen met heel veel producten kan je een grotere webshop maken.

Voordelen van een webshop

Een webshop is heel erg gunstig voor alle ondernemers. Een webshop is goedkoper dan een pand. Bij een fysieke winkel moet je je aan de openingstijden houden. Bij een webwinkel is dat niet nodig omdat consumenten het 24/7 kunnen gebruiken. Het is een goed verkoopkanaal om nieuwe klanten te werven. Alles wordt automatisch voor je gedaan je hoeft alleen de orders te bevistegen en de producten te verzenden. Je kan makkelijk je website aanpassen en de kosten zijn goedkoper dan bij een fysieke winkel. Je kan met online verkopen statistieken verzamelen om de verkoop te optimaliseren.

Sociale media

Op sociale media kan je tegenwoordig je producten verkopen aan gebruikers. Dit gebeurt vooral op Facebook en Instagram. Heel veel ondernemingen maken een bedrijfspagina op deze sociale mediakanalen. Daarop laten ze hun producten of diensten zien aan de gebruikers. Mochten zij interesse hebben, kunnen zij via de mediakanalen hun aankopen doen. 

Open een webshop

Ben jij een groeiende ondernemer en heb je nog geen webshop? Dan is dit het moment om een webshop op te zetten. Met een webwinkel kan je makkelijk je doelgroep bereiken en hoef je niet heel veel geld uitgegeven aan een pand om heel veel succes te behalen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist