Betekenis van: Webpagina

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een webpagina?

Een webpagina is een verzameling van allerlei informatie die via een website wordt aangeboden aan gebruikers. Deze pagina´s bevatten een HTML code en kunnen verschillende soorten content bevatten. Dit kan een stuk tekst zijn of foto´s en filmpjes. Een pagina kan bezocht worden met een unieke URL. URL staat voor Uniform Resource Locator. Een URL is een code waarmee je de locatie van een pagina wordt weergeven.

Het verschil tussen een website en webpagina

Er is een verschil tussen een website en een webpagina. Gebruikers denken dat deze begrippen hetzelfde betekenis hebben, maar dat is niet het geval. Een website kan je vergelijken met een boek. Website is groter dan een pagina. Een webpagina zijn de bladzijdes van een boek. Alle pagina´s van een boek maken een boek compleet. Dit geldt ook voor een website. Als je allemaal pagina´s bij elkaar verzameld vorm je een website.

Wat is een HTML?

Een pagina van een website bestaat uit een HTML-code. HTML staat voor Hyper Text Markup Language. Dit is een taal die wordt gebruikt voor het ontwerpen van een website. Met de Javascript en CSS kan je een eigen website oprichten die wereldwijd wordt gezien. Bijna alle browsers ondersteunen een HTML-code.

Wat is WordPress?

Een webpagina kun je heel eenvoudig maken op WordPress. Het is een populaire content management system die je kan gebruiken om een website te bouwen. Je kan alle soorten websites maken met WordPress. Heel veel grote bedrijven maken gebruik van deze systeem. Bijvoorbeeld CNN en eBay.

Browsers

Om een pagina van een website zichtbaar te maken heb je browsers nodig. Chrome, Edge en Safari zijn een van de grootste browsers op dit moment. Op deze browsers kunnen mensen je website en webpagina´s bezoeken. Elke browser verschilt van elkaar. Het kan zijn dat een browser een bepaalde lay-out niet heeft waardoor je pagina anders wordt weergeven. Daarom is het belangrijk om daar onderzoek naar te doen om te kijken welke browser relevant is om op te richten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist