Betekenis van: Weblog

« Terug naar Marketing Begrippen

Een weblog is een klein stuk tekst binnen in een website of pagina. Hier kan je diverse content op plaatsen gericht op jouw doelgroep.

Wat is een weblog?

Een andere benaming is een blog. Door de opkomst van internet is deze term ontstaan. Jorn Barger is geboren in 1953. Hij is de bedenker van de term weblog. Hij wou graag zijn ideeën en interesse voor de wereld openstellen. En dat in een chronologische volgorde. Het nieuwste bericht dat hij plaatste kwam boven aan te staan.

Nu gebruiken veel bedrijven en website-eigenaren om relevante content naar buiten brengen. Online marketeers gebruiken dit vooral aanvullende informatie. Naast het aanbod van producten en diensten. Willen bedrijven ook graag extra gratis diensten bieden. Daarom gebruiken zij een blog. Hierin kunnen zij vragen beantwoorden. Of instructies en nieuws plaatsen.

Bloggen voor marketing

Bedrijven gebruiken blogs om een vertrouwen te creëren. Een sterke blog geeft genoeg vertrouwde informatie aan de bezoeker. Verder kan een blog een onderdeel zijn van een spinnenweb. Als bezoekers bepaalde dingen willen weten. En dat niet op de website kunnen vinden. Kiezen zij ervoor om dat op een andere website te zoeken.

Stel de website biedt wel genoeg hulp en informatie. Dan kan de bezoeker binnen in de website blijven. Dit verhoogt de tijd op je pagina.

Meer content op jouw website is altijd goed. Zo verhoog je de kans dat je hoger in zoekresultaten komt.

Varianten van een weblog

Voor blogs zijn er geen vaste richtlijnen. Het kan losjes zijn of juist heel strak. Dus de manier hoe je een boodschap overbrengt kan anders zijn. De focus ligt vaak vooral op tekst. Je kan overigens ook kiezen voor:

  • Fotoblog
  • Podcast (audio)
  • Videoblog (vlog)

Je kan ook kiezen voor een combinatie van deze varianten. Dit kan je aanpassen op je bezoekers en bedrijf. Zijn de bezoekers juist visueel ingesteld? Of hebben jouw producten juist veel uitleg nodig in vorm van een tekst.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist