Betekenis van: Webinar

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een webinar?

Webinar is een presentatie dat online wordt gehouden. Met een webinar krijg je de mogelijkheid om een presentatie te delen. Je deelt hierbij ook webcam waar je zelf op te zien bent. De mensen die deelnemen aan de sessie kunnen inloggen vanuit hun huidige locatie. Het enige wat je voor deze online sessie nodig hebt is een snelle wifi verbinding en een laptop. 

Hoe werkt het?

Een webinar kan je vergelijken met een live-seminar. Je kan het vergelijken met een presentatie doen bij een groot theater. Jij bent de host en de ster op het podium. In plaats van dat je een zaal toespreekt spreek je online mensen toe die aan de sessie deelnemen. Je deelt bij een webinar je scherm zoals je dat doet bij een presentatie op school of werk. De deelnemers kunnen je scherm zien via hun eigen scherm en het wordt live uitgezonden. De mensen die deelnemen kunnen niet zelf praten maar ze kunnen wel vragen stellen met een livechat. 

Ontwikkeling van webinar

Een tijd geleden waren seminars duur en moeilijk om aan te schaffen. Meestal waren webinars moeilijk om op te zetten en was de software heel erg complex. Webinars zijn door de jaren ontwikkeld. 

Voordelen van een webinar

Webinars zijn voor iedereen geschikt. Al ben je niet een ervaren spreker alles kan je leren. Met een webinar voelt presenteren heel anders. Je staat dan niet in een groot ruimte met veel mensen die je aankijken. Daarom is het voor de meeste mensen makkelijker presenteren.

Webinars worden vaak gebruikt om producten en diensten. Deze techniek kan worden gebruikt voor producten die je online kan verkrijgen. Neem als voorbeeld online trainingen. Webinars worden ingezet door marketeers om online trainingen te geven. Op deze manier heb je niet een groot ruimte nodig en kan iedereen op tijd de training volgen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist