Betekenis van: Webhosting

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is webhosting

Webhosting is het huren van opslag. Het is een dienst die bedrijven een grote ruimte biedt om data op te slaan opslaan. Als je online aanwezigheid wilt bouwen is het belangrijk dat je begrijpt wat webhosting is. Web beheren is een proces van het kopen van online ruimte om je website op internet op te slaan. Als je een WordPress website aan het maken bent heb je twee dingen nodig, een domeinnaam en een hostingoptie. WordPress is een van de beste en simpelste contentmanagementsysteem die gratis wordt aangeboden. Deze programma vraagt wel om een webhost. WordPress vraagt om een domeinnaam en het adres van je website.

Domeinnaam

Als een gebruiker jouw website wilt bezoeken heeft hij of zij een domeinnaam nodig. Ze kunnen de domeinnaam van jouw website in typen in hun browser. De computer waarmee de gebruiker jouw domeinnaam opzoekt stuurt een verzoek om verbinding te maken met de webserver. Voordat de webserver bereikt wordt gaat het verzoek naar de naam server die ook wel de domain name system wordt genoemd. Bij domain name system zoekt het verzoek de IP-adressen van de server. DNS zorgt er dus voor dat de browser verbinding maakt met de juiste server.

Gedeelde webhosting

Gedeelde webhosting is heel erg nuttig als je opzoek bent naar basic features. Het is gericht op beginners waarbij verschillende pakketten worden aangeboden met allerlei templates en e-mailfeatures.

Dedicated hosting

Dedicated hosting is het tegenovergestelde van gedeelde hosting. Het is duurder van gedeelde hosting omdat de eigenaren van de website zelf de controle hebben over hun servers. Met deze type hosting huur je de gehele server waardoor je alles in eigen hand hebt.

Cloud hosting

Cloud hosting is een van de veiligste hosting manieren. Dit is een handig manier van beheren als je website hebt die veel verkeer nodig heeft. In tegenstelling van alle andere hosting manieren werkt cloud hosting dankzij virtualisatie.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist