Betekenis van: Webdesigner

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een webdesigner?

Een webdesigner is verantwoordelijk voor het ontwerp van websites. Hij brengt de wensen van de opdrachtgever in kaart. Ontwerpt conceptversies en maakt in overleg met de opdrachtgever het ontwerp definitief. Een webdesigner voert allerlei creatieve taken uit voor klanten. Websites maken, of een video editen en het beslissen van hoe de huisstijl van een bedrijf eruit gaat zien.

Met webontwerpen bedoelen wij het vormgeven ontwerpen van webpagina´s en webwinkels . Iemand die webpagina maakt is een developer. Stel je voor, je komt bij een internetbureau om een recente webshop te maken. Zo een persoon die websites bouwt wordt ook vaak een webdesigner genoemd. Toch kunnen we een duidelijk onderscheid in maken. Maar de term webdesign wordt vaak veel breder gebruikt. Dit deel is niet zichtbaar voor de gebruiker.

Wat doet een webdesigner?

Een ontwerper is creatief en kan technisch te werk gaan. Een vormgever moet belangrijke beslissingen maken. Hij moet weten wat een passend vormgeving is voor een doelgroep. Een ontwerper luistert goed naar de wensen van een opdrachtgever. Daarnaast moet de vormgever technische werkzaamheden uitvoeren om de vormgeving te kunnen realiseren. Een vormgever overlegt met klanten en andere vormgevers.

De taken van een vormgever is samenwerken met klanten om hun ideeën te kunnen realiseren in iets creatiefs. Passende kleuren uitzoeken voor de huisstijl van een klant. Een vormgever moet een sitemap opstellen. Een webdesigner moet dus bepalen hoe onderzoekers kunnen navigeren op hun gemaakte website.

Frames maken

Door te werken met frames kan je een beeld krijgen van een ontwerp. Een frame is een schets om in vroege stadium problemen te tackelen. Met een frame kan je je klanten laten zien hoe de vormgeving er ongeveer eruit gaat zien. Na dat de vormgever een complete frame heeft gemaakt van de website en de pagina´s kan de ontwerper de website echt maken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist