Betekenis van: Webdesignbureau

« Terug naar Marketing Begrippen

Webdesignbureau zorgt voor het visuele element van een website. Daarbij gaat het vooral om functionele design. Ik zal precies uitleggen wat zo’n design inhoud.

Wat is een webdesignbureau?

Een website bestaat uit veel elementen. Zowel interactieve als visuele elementen horen bij webdesign. Het doel is om de website aantrekkelijk te maken. Daarbij ook om de bezoeker goed te begeleiden. Denk hierbij aan de kleuren en plaatsing van knoppen. De knop ‘’verdergaan’’ zet je liefst rechts van de pagina. Omdat mensen rechts van nature zien als doorgaan. Dus een webdesignbureau zorgt hiervoor of helpt bij dit proces. Webdesign hoort wel bij web development. De basis van een webdesign werkt op basis van:

  • Consistentie

Je wilt niet dat de bezoeker zijn gewoontes steeds aanpast. Dus als zij gewend zijn dat de zoekknop rechtsboven staat, zorg ervoor dat dit dan op elke pagina terugkomt. Zo creëer terugkerende beelden.

  • Intuïtief

Hier speel je in op de natuur van mensen. Zoals aangegeven de knop ‘’verdergaan’’ die rechts van de pagina staat.

  • Snelheid

Je wilt de bezoekers begeleiden. Daarbij geef je alleen de benodigde informatie. Zo zijn er weinig stappen tot de behoefte voorzien wordt. Dus zijn de stappen echt noodzakelijk om te verwerken in de website?

Achter de schermen

Een website kan er super aantrekkelijk eruit zien. Maar de elementen moeten wel werken. De laadsnelheid moet ook snel zijn. Of een navigatie die totaal onlogisch is. Dit is stukje technische SEO. Hier zorg je dat het programmeren van website goed is. Waardoor het gebruik van de website geen obstakels bevat.

User interface webdesign

Dit is de functionaliteit van een website. Dus hoe reageert de website op opdrachten. Denk daarbij aan de muiscursor. Die kan gebruikt worden om interactieve elementen te gebruiken. Smartphones hebben een touchscreen. Waar je opdrachten uit voert doormiddel van scrollen en klikken. Hier kan een webdesignbureau rekening mee houden. Dit is user interface design.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist