Betekenis van: Webdesign

« Terug naar Marketing Begrippen

Webdesign is het ontwerp van een website. Onderhoud hoort hier ook bij. Een goede website is een manier om verkoop te realiseren.

Wat is webdesign?

Naast inhoud is het ontwerp van een website zeer belangrijk. Want wij mensen zijn visueel ingesteld. Daarnaast willen wij steeds minder moeite doen om informatie verkrijgen. Dus spelen webdesigners hierop in. Door designs te maken die passen bij de huisstijl van het bedrijf. Daarbij hoort er ook onderhoud bij. Voor het design kan je gebruik maken van meerdere elementen. Je kan modern een webdesign maken op basis van meerdere criteria:

  • Visuele elementen (grafisch ontwerp)

Hier kan je de huisstijl sterk naar voren brengen. Met visueel beeld creëer je een aantrekkelijke uitstraling.

  • Bedieningspaneel (interface design)

Dit is vaak stuk tekst. Met soms een klein stukje grafisch ontwerp. Het is een interactief element. Waardoor je makkelijk kan navigeren op de website.

  • Coderen (programmeren)

Dit zorgen ervoor dat de website goed werkt. Denk hierbij aan laad snelheid. Er wordt dan hierbij vaak gebruik gemaakt van CMS, plugins en API’s.

  • Onderhoud (optimalisatie)

Denk hierbij aan beveiliging en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld een nieuw huisstijl. Of zijn er misschien punten waar op website niet goed is. Dit kan je dan bewerken en toevoegen.

  • SEO (zoekmachine optimalisatie)

Dit zijn specifieke dingen die je toevoegt. Dit is volledig gericht op de zoekmachine en bezoekers. Denk aan keywords toevoegen. Wel relevante keywords. Alles waardoor je website goed indexeert wordt. Dit is het proces waarbij er relevante content gelinkt wordt aan een zoekresultaat. Dit wordt gedaan door crawlers van Google.

Dit kan een bedrijf intern zelf doen. Dit kan komen vanuit werknemers. Of zelf veel ervaring met webdesign. Je kan het ook laten uitbesteden.

Wat is responsive design?

Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende schermformaten. Er zit groot verschil tussen een mobiel apparaat en desktop. Vandaar dat je een responsive design kan maken. Hierbij zal de website automatisch aanpassen aan het beeldscherm.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist