Betekenis van: Webcare

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is webcare?

Webcare is aandacht tonen aan je klanten op online platformen zoals facebook, Instagram, Twitter of live chats. Consumenten kunnen online hun vragen stellen aan klantenservice medewerkers van een bedrijf. Meer dan 80% van Nederland maakt gebruik van sociale media. Dit is heel erg aantrekkelijk voor bedrijven om met klanten online te communiceren. Het doel van een onderneming is om klanten te behouden. Dit doen ze door klanten te helpen met vragen en klachten. Niet alle klanten zullen tevreden zijn met de service die ze krijgen. Daardoor kunnen zij online klachten indienen. Een bedrijf is verplicht om daarop te reageren en op te lossen om het imago van het bedrijf schoon te houden.

Wat houdt het in?

Damage control houdt in dat je online vragen beantwoordt op sociale mediakanalen zoals Facebook en Instagram om de klantentevredenheid te verhogen. Dat is niet de enige reden dat een bedrijf geneigd is om zich met damage control bezig te houden. Reputatie is ook een prioriteit voor een bedrijf. Een klant die niet terug wil komen naar je winkel door slechte service is slecht voor de cijfers. Daarentegen kan het effect hebben op de reputatie van een bedrijf als het online bloot wordt gesteld. Dat zal andere consumenten wegjagen.

Verschillen

Webcare is een best groot begrip die verdeeld kan worden in 3 onderdelen. Namelijk open webcare, gesloten webcare en proactieve webcare.

  • Open webcare zijn berichten die openbaar geplaatst worden door een bedrijf. Neem als voorbeeld een biografie op sociale media. Open webcare is een bericht die je deelt zodat iedereen mee kan lezen.
  • Gesloten webcare zijn berichten die privé geplaatst worden. Neem als voorbeeld whatsapp.
  • Bij een proactieve damage control reageert een bedrijf op berichten van personen. Dit gebeurt meestal op Twitter.

damage control is heel erg belangrijk voor een onderneming. Het houdt de reputatie van een onderneming boven water. Het zorgt ervoor dat personeel beter hun werk doen en dat je als onderneming evolueert.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist