Betekenis van: Webbrowser

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een webbrowser?

Een webbrowser maakt het voor alle gebruikers mogelijk om websites te bezoeken op het internet om de informatie te vinden. Dit kun je doen met verschillende soorten apparaten. Bijvoorbeeld een computer, een laptop, een telefoon, een tablet en zelfs een TV. De meest gebruikte browsers zijn Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, Mozilla Firefox en natuurlijk Internet Explorer.

Waarom is een webbrowser handig om te gebruiken?

Een browser is ontwikkeld om pagina´s en websites optimaal te weergeven aan gebruikers. Een browser maakt het ook makkelijker voor de gebruikers om meerdere websites achter elkaar te vinden. Dit wordt ook surfen genoemd. Je kunt surfen door vragen te stellen in de adresbalk van een browser.

Met het zoekbalkje kun je resultaten vinden. De resultaten zijn allerlei websites en pagina´s die je informeren over wat je hebt getypt in de zoekbalk. Je kunt dus eindeloos vragen stellen. Met een handige terug en vooruit knop kun je makkelijk terug gaan naar de vorige pagina of juist vooruit gaan. Als je meerdere dingen wilt zien tegelijkertijd kun je ervoor kiezen om meerdere tabbladen te openen. Dit is heel erg handig om te gebruiken als je aan meerdere dingen tegelijk wilt werken.

De voordelenn van browsers

Een webbrowsers is makkelijk om te gebruiken. Je kunt ze overal gebruik en ze zijn altijd beschikbaar. De meeste browsers zijn gratis. De meeste browsers zoals Google Chrome ondersteunen bijna alle websites. Je kunt een webbrowser veilig gebruiken. Google Chrome heeft heel veel veiligheidsfuncties die je data en gegevens beschermen.

Ontwikkelingen

Heel veel gebruikers zitten tegenwoordig meer op hun smartphones dan computers. Daarom bieden webbrowsers meer mogelijkheden aan op smartphones omdat telefoons nu meer worden gebruikt dan computers en laptops. Zo worden websites toegankelijker voor telefoons en tablets. Zo worden er specifiek websites gemaakt voor de smartphone formaat.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist