Betekenis van: Webanalyse

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een webanalyse?

Webanalyse is dat je meet en analyseert wat gebruikers op jouw website doen. Je kijkt naar waar ze op klikken en wat ze interessant vinden. Met deze statistieken kan je zien wat het effect is van jouw website en kan je zien wat beter moet aan je website. Daardoor kan je je website elke dag verbeteren door te zien hoe gebruikers rondneuzen op jouw webpagina.

Als je een webanalyse uitvoert kijk je vooral naar het bereik en het hoeveel mensen je website bezoeken. Het is heel erg bijzonder want je kan zien uit welke regio je bezoekers komen en hoe zij op jouw website zijn gekomen. Je kan ook zien hoe zij jouw websitepagina verlaten.

Conversie meten

Heel veel statistiekenboxen kunnen conversie momenten bijhouden en die opslaan. Je kan tegenwoordig ook de conversie meenemen in je webanalyse. Een webanalyse is heer belangrijk om statistieken bij te houden om het website gebruiksvriendelijker maken.

Google Analytics

Installeer Google Analytics. Deze tool maakt een webanalyse makkelijker. Google Analytics maakt gerichte metingen en analyses. Met Google Analytics kan je zien wat het gedrag is van je bezoekers.

Belangrijke Aspecten bij een webanalyse

Er zijn vijf aspecten die bij Google Analytics gelden. Een daarvan is Realtime. Bij Realtime kan je zien hoeveel bezoekers jouw website hebben bezocht en via welke pagina ze bij jouw website terecht zijn gekomen. Doelgroep is 1 van de aspecten. Je ziet bij deze tab wie jou doelgroep is. Google Analytics meet wat hun interesses zijn, waar ze wonen, en in welke leeftijd categorie ze zitten. Acquisitie is een van de aspecten. Bij acquisitie kijk je wie jouw website bezoekt. Google Analytics kijkt ook vooral naar gedrag. Deze tool kijkt naar hoe bezoekers zich gedragen op jouw website, waar ze op klikken en hoe lang ze op een pagina zijn. Het belangrijke doel is conversie. Google kijkt ook naar Conversie. Deze tool kijkt hoe vaak de hoofdoelstelling is bereikt,

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist