Betekenis van: Warme acquisitie

« Terug naar Marketing Begrippen

Warme acquisitie is een nieuw aanbod doen voor bestaande klanten. Er is een relatie opgebouwd. Dus de kans op verkoop ligt hoger bij hen.

Wat is warme acquisitie?

Binnen in de klantenbestand kijk je dan voor mogelijkheden. Deze klanten hebben al keer aankoop gedaan. Dus er is al een relatie opgebouwd. Nieuwe klanten binnenkrijgen is lastig. Maar bestaande klanten behouden is meestal wat makkelijker. Vandaar dat je hen een verbeterd aanbod wil bieden.

Cross-selling en upselling is een populaire aanpak.

Cross-selling:

Hier bied jij een product of dienst aan de klant. Dit is dan een goede aanvulling van de eerdere aankoop. Stel je hebt een mobiel verkocht. Dan je kan je later ook een beschermhoesje aanbieden. Of een screen protector. Het aanbod moet wel echt waarde toevoegen.

Upselling:

Dit is methode om een duurder of beter aanbod te bevelen. Dit doe je meestal bij een klant die een aankoop wil doen. Dan kan je de normale en de deluxe versie aanbevelen. Of het is een klant die een product keer heeft gekocht. Nu heb je een verbeterd product ontwikkeld. Die kan je dan nu weer aanbieden aan de klant.

Het verschil met koude acquisitie

Het belangrijkste verschil is de klantrelatie. Een potentiële klant benaderen waar nog geen contact mee is gehad. Hier spreekt men dan van koude acquisitie. Hierbij is overigens de kans op succes kleiner. Omdat de mate van interesse moeilijk te bepalen is. Bedrijven die een nieuw product verkopen. Of een nieuwe markt willen betreden. Kiezen ook vaak voor koude acquisitie. Een combinatie van koude als warme acquisitie kan zeer goed werken.

Kans voor benadering

Een bestaande klant heeft vaak hun contactgegevens achtergelaten. Dit kan dan een kans zijn voor het bedrijf. Voor aanbiedingen, nieuw aanbod, informatie kan je contant opzoeken. Nu kan je ook gebruik maken van E-mail marketing of SMS-marketing. Al met al heb je mogelijkheden voor marketing/- communicatie.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist